Aktuelnosti iz prijestonice

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, izrazio je zadovoljstvo povodom utvrdjivanja Prijedloga zakona o Prijestonici na današnjoj sjednici Vlade Crne Gore.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović dodijelio je sinoć, na svečanosti ispred Plavog dvora, nagrade gradske uprave ovogodišnjim dobitnicima priznanja „Luča“.

srijeda, 19 jul 2017 12:49

Raspisan tender za sanaciju ponora

Tender za sanaciju ponora, kao višedecenijske ekološke crne tačke u gradu, raspisan je danas. Projektantskim rješenjem predviđen je predtretman koji podrazumijeva zaustavljanje velikih čestica, grubog otpada i pročišćavanje fekalija. Tim rješenjem će se u ponor slivati samo pročišćenja voda, čiji bi se višak, uz povećane padavine prelivao u stolnu.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović obišao je juče pripadnike Službe zaštite i spašavanja koji se u Katunskoj nahiji već 13. dan bore sa vatrenom stihijom.

Predstavnici Organizacije crnogorskih studenata iz inostranstva boravili su danas na Cetinju u okviru „Dana programske posjete Prijestonici“. Koncept jednodnevne aktivnosti podrazumijevao je predstavljanje Organizacije crnogorskih studenata mladima Cetinja, sastanke sa predstavnicima lokalne uprave, Udruženjem penzionera i Omladinskim klubom, a na kraju je odigrana humanitarna košarkaška utakmica, od čega će sredstva biti opredijeljena za sanaciju cetinjske Gimnazije.

Polaganjem vijenaca na spomen ploču danas je obilježeno 76 godina od bitke na Košćelama. Vijence su položile delegacije Prijestonice, SUBNOR-a i antifašista Cetinja i Mjesne zajednice Ljubotinjsko - građanske.

Vatrogasne ekipe cetinjske Službe zaštite i spašavanja već osmi dan se bore sa vatrenom stihijom u Katunskoj nahiji. Požari se trenutno pružaju na potezu od Velestova do Gornje Markovine, dok su se ponovo pojavili na mjestima na kojima su bili ugašeni – na Kopitniku i Garaču.

Tradicionalne 15. Viteške igre Crne Gore održane su danas na Ivanovim koritima. Za viteza igara proglašen je Ivan Kukuličić, takmičar ekipe Zete. Takmičari su se nadmetali u osam sportskih disciplina – trčanje, bačanje kamena sa ramena, bačanje kamena sa koljena, bačanje balvana, bačanje željeza, skok u dalj iz mjesta, pretega i navlačenje konopa.

Strana 1 od 157