Osnovna škola „Njegoš“ dočekala novu generaciju đaka prvaka
02.09.2024

U Osnovnoj školi „Njegoš“ danas je održana svečanost povodom početka nove školske godine i prijema nove generacije đaka prvaka.

 

Zamjenica gradonačelnika Prijestonice Cetinje Ana Novović prvacima je poželjela uspješan početak školovanja. Ona je kazala da su rijetki trenuci u životu koji sa sobom nose toliko emocija, nade i ljubavi kao što je to trenutak kada naši najmlađi sugrađani započinju jedno od najvažnijih poglavlja u životu – poglavlje obrazovanja.

 

„Na ovom putu, važno je da budete radoznali, da postavljate pitanja, da se ne bojite novih izazova i da uvijek težite ka većem cilju, jer je znanje najvrijednije bogatstvo koje možete steći. Međutim, jednako važna su i prijateljstva koja ćete ovdje izgraditi i koja će vas pratiti kroz život i pružati vam podršku i radost, jer sa prijateljima svaki izazov i svaki korak naprijed postaje lakši i ljepši”, kazala je Novović.

 

Osnovna škola „Njegoš“, za svojih blistavih 190 godina postojanja, bila je i ostala institucija za ponos, kako Cetinja, tako i Crne Gore, kazala je direktorica najstarije obrazovne ustanove u državi Adrijana Aleksić. Ove godine, u prvi razred zakoračiće 69 đaka prvaka, koji su raspoređeni u tri odjeljenja.

 

„Uloga škole je da bude uz njih i za njih, da pruži podršku kada god je potrebno i obezbijedi ambijent i uslove kako bi svako dijete moglo maksimalno da iskaže svoje potencijale i stekne znanja i radne navike neophodne za dalji nastavak školovanja.

Dragi roditelji, hvala vam na ukazanom povjerenju. Vi ste naš najveći saveznik. Zajedno ćemo raditi na tome da vaša djeca rastu i razvijaju se, kako intelektualno, tako i emocionalno”, kazala je Aleksić.

 

Povodom početka nove školske godine organizovan je i kulturno-zabavni program, a učenici su kroz muziku, pjesmu, recitaciju i ples pokazali svoje talente.


Prijestonica Cetinje je, za sve đake prvake, obezbijedila simboličan novčani poklon.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018