Aktuelnosti iz prijestonice
subota, 22 jul 2017 15:36

Probijen tunel prema Njegušima

Tunel između Čekanja i Bukovice, u dužini od 460 metara, na trasi puta koji se rekonstruiše od Cetinja prema Njegušima, danas je probijen. Poslednjim radovima na probijanju tunela prisustvovali su gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović i direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača.

Zapošljavanje osoba sa invaliditetom treba da bude jedan od prioriteta u narednom periodu, jer će to omogućiti njihovu dodatnu socijalnu i radnu integraciju u društvo - kazao je gradonačelnik Prijestonice Cetinje, Aleksandar Bogdanović, učestvujući u javnoj debati o kvalitetnom pristupu obrazovanju i tržištu rada, koju je u Američkom uglu na Cetinju organizovalo Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, izrazio je zadovoljstvo povodom utvrdjivanja Prijedloga zakona o Prijestonici na današnjoj sjednici Vlade Crne Gore.

Tradicionalni susreti penzionera održani su danas na Ivanovim koritima u organizaciji Udruženja penzionera Cetinja. Na susretima je učestvovalo preko 150 penzionera sa Cetinja, Bara, Ulcinja, Kotora, Tivta, Budve i Herceg Novog.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović dodijelio je sinoć, na svečanosti ispred Plavog dvora, nagrade gradske uprave ovogodišnjim dobitnicima priznanja „Luča“.

srijeda, 19 jul 2017 12:49

Raspisan tender za sanaciju ponora

Tender za sanaciju ponora, kao višedecenijske ekološke crne tačke u gradu, raspisan je danas. Projektantskim rješenjem predviđen je predtretman koji podrazumijeva zaustavljanje velikih čestica, grubog otpada i pročišćavanje fekalija. Tim rješenjem će se u ponor slivati samo pročišćenja voda, čiji bi se višak, uz povećane padavine prelivao u stolnu.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović obišao je juče pripadnike Službe zaštite i spašavanja koji se u Katunskoj nahiji već 13. dan bore sa vatrenom stihijom.

Predstavnici Organizacije crnogorskih studenata iz inostranstva boravili su danas na Cetinju u okviru „Dana programske posjete Prijestonici“. Koncept jednodnevne aktivnosti podrazumijevao je predstavljanje Organizacije crnogorskih studenata mladima Cetinja, sastanke sa predstavnicima lokalne uprave, Udruženjem penzionera i Omladinskim klubom, a na kraju je odigrana humanitarna košarkaška utakmica, od čega će sredstva biti opredijeljena za sanaciju cetinjske Gimnazije.

Strana 1 od 158