petak, 08 septembar 2017 19:24

Cetinje: Savjet gradonačelnika razmatrao godišnji program razvoja grada

Savjet gradonačelnika Prijestonice Cetinje na današnjoj sjednici razmatrao je Nacrt programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2018. godinu.

Gradonačelnik Aleksandar Bogdanović upoznao je članove Savjeta sa brojnim projektima koji se realizuju u Prijestonici, kao i onim koji su planirani u narednoj godini.

Članovi Savjeta tokom rasprave dali su veoma kvalitetne prijedloge koji će ući u godišnji program razvoja grada.

Na sjednici se diskutovalo i o novom Zakonu o Prijestonici, a članovi Savjeta su ocijenili kako Zakon pruža veliku šansu Cetinju za dalji razvoj i realizaciju brojnih projekata.

Savjet gradonačelnika Prijestonice Cetinje čine istaknuti i ugledni naučni radnici, univerzitetski profesori, umjetnici, privrednici i druga lica koja su svojim stvaralaštvom dali značajan doprinos razvoju Prijestonice Cetinje. Pored razmatranja pitanja od interesa za razvoj Prijestonice, Savjet daje prijedloge, sugestije, mišljenja i inicijative gradonačelniku, kao i smjernice u vršenju poslova iz njegove nadležnosti.

Članovi Savjeta gradonačelnika Prijestonice Cetinje su: prof. dr Radovan Radonjić, Dimitrije Popović, Aleksandar Saša Čilikov, Marko Špadijer, dr Momčilo Otašević, prof. dr Mladen Ulićević, Anđe Kapičić, Svetislav Pule Vujović, Jelena Đurović i Branko Martinović.

Prijestonica je danas objavila poziv za javnu raspravu o Nacrtu Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2018. godinu koja će trajati narednih deset dana.