petak, 04 avgust 2017 14:20

Bonusi za cetinjske vatrogasce, inicijativa za uvećanje plata

Cetinjski vatrogasci, pored stimulansa od 15 odsto, dobiće i po 200 eura bonusa na julsku platu, saopštio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, prilikom današnje posjete Službi zaštite i spašavanja.

Gradonačelnik Bogdanović je kazao da će inicirati da se donese skupštinska odluka po kojoj bi se cetinjskim vatrogascima uvećale zarade do 35 odsto. On je saopštio da je obezbijeđena nedostajuća oprema koja je obećana tokom posjete vatrogascima prilikom intervencija u Katunskoj nahiji i da će aplicirati kod međunarodnih fondova za nabavku specijalizovanih vozila za intervencije prilikom saobraćajnih udesa.

Gradonačelnik Bogdanović je pružio snažnu podršku radu Službe zaštite i spašavanja Prijestonice i pohvalio njihovu požrtvovanost prilikom gašenja požara proteklih mjesec dana.

- Veliku zahvalnost dugujemo pripadnicima naše Službe zaštite i spašavanja koji su, u ekstremnim uslovima, ulagali nadljudske napore da zaštite teritoriju prijestonice od požara – kazao je Bogdanović.

Bilo je i riječi o novoj opremi i uređajima koje je Prijestonica Cetinje, kroz projekat „Holistic“ – obezbijedila cetinjskim vatrogascima. Radi se o najmodernijoj tehnologiji - video monitoring i GPS sistemu, kompletnoj opremi za vatrogasce, od radnih i odijela za prilaz vatri, te šljemova, rukavica i sl. Gradonačelnik je kazao da Služba zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje danas predstavlja primjer, ne samo kada je riječ o Crnoj Gori, već i šire. 

Cetinjskim vatrogascima donaciju će uplatiti i odbornici lokalnog parlamenta. Naime, na inicijativu predsjednika Skupštine Prijestonice Jovana Martinovića, odbornici su prihvatili da se odreknu jedne mjesečne nadoknade kao doprinos radu Službe zaštite i spašavanja.