utorak, 01 avgust 2017 13:41

Otvorena Međunarodna CACIB izložba pasa svih rasa

Prijestonica je postala istinsko središte i partner, kako mnogim kulturno - umjetničkim i turističkim, tako i sportskim događajima. A zahvaljujući Kinološkom društvu „Orlov krš“, danas na ovom mjestu imamo veliki broj učesnika iz svih krajeva Crne Gore i regiona – kazao je zamjenik gradonačelnika Prijestonice Cetinje Momčilo Mošo Martinović, otvarajući Međunarodnu izložbu pasa svih rasa CACIB, koja je počela danas u parku „13. jul“ na Cetinju.

Martinović je odao priznanje organizatoru izložbe koji je, kako je istakao, najzaslužniji što je crnogorska prijestonica domaćin jedne od najznačajnijih smotri ove vrste u zemlji i šire.

„Upravo zahvaljujući neumornom radu Kinološkog društva „Orlov krš“, park „13. jul“ danas je centar na kinološkoj mapi Crne Gore. Prijestonica će i u budućnosti pružati podršku organizaciji izložbe pasa, jer ovaj događaj, ne samo da upotpunjuje raznovrstan repertoar programa Ljeto u Prijestonici već, zbog svog međunarodnog karaktera snažno promoviše naš grad“, kazao je Martinović.

Na otvaranju je govorio i Miodrag Veterničić, generalni sekretar Kinološkog saveza Crne Gore.

Izložbu u parku „13. jul“ organizuje Kinološko društvo „Orlov krš“, uz podršku Prijestonice Cetinje. Izložba će trajati dva dana, uz veliki broj izlagača koji dolaze iz čak 15 zemalja.