Predsjednica Savjeta mladih Prijestonice Cetinje učestvovala na zasijedanju Ministarskog vijeća OEBS
09.12.2014

Tokom događaja, ona je – predstavljajući Crnu Goru – zajedno sa kolegama iz ostalih članica OEBS, prezentirala Omladinski akcioni plan ministrima vanjskih poslova svih evropskih država.

Izuzev susreta sa ministrima vanjskih poslova, Vujović se tokom boravka u Bazelu sastala i sa ambasadorom Crne Gore u Švajcarskoj i šefom Stalne misije Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama i ostalim međunarodnim organizacijama u Ženevi Ljubišom Perovićem.

Inače, ovogodišnje Ministarsko vijeće otvorio je švajcarski ministar vanjskih poslova Didije Burkhalter. Centralna tema skupa odnosila se na ključna pitanja bezbjednosti u Evropi, prevashodno kada je riječ o ukrajinskoj krizi.

Takođe, jedno od poglavlja zasijedanja Vijeća odnosilo se i na omladinsku politiku. Kako je već navedeno, tom prilikom, predstavljen je i Omladinski akcioni plan, na kojem su radili mladi predstavnici – ambasadori 57 zemalja.

Gorana Vujović je u avgustu tekuće godine izabrana za predsjednika Savjeta mladih Prijestonice Cetinje, a na funkciji mladog ambasadora OEBS je od novembra 2013. godine.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018