Održana proslava povodom decenije rada Bilijar kluba "Biljarda"
07.12.2014

Proslavu je otvorio direktor Uprave za sport Prijestonice Cetinje Petar Kapisoda, koji je naglasio značaj dosadašnjeg rada Bilijar kluba “Biljarda”.

- Bilijar klub „Biljarda“ danas je primjer kolektiva koji sa izuzetnim entuzijazmom i ljubavlju predvodi pomenutu sportsku disciplinu u Crnoj Gori i koji je u proteklih deset godina napravio niz velikih koraka. Kada to kažem, onda ne mogu zaobići neke od najvažnijih događaja - poput nastupa članova ovog kluba na svjetskim i evropskim šampionatima, ili prošlogodišnje gostovanje velikog svjetskog prvaka Marka Zanetija na Cetinju. Kada se tome doda činjenica da Bilijar klub „Biljarda“ redovno organizuje gradska i nacionalna takmičenja u bilijaru ili karambolu - jasno je da je riječ o klubu koji zaslužuje posebnu pažnju u okvirima crnogorskog sporta. Otud, ispred Prijestonice Cetinje želim iskazati posebno zadovoljstvo što naša gradska uprava ima izuzetnu saradnju, a bolje je reći partnerstvo sa Bilijar klubom „Biljarda“. U proteklom vremenu, nastojali smo da budemo posvećeni ovom kolektivu i da naš odnos bude u skladu sa njegovim značajem, odnosno rezultatima njegovih takmičara – istakao je Kapisoda otvarajući današnji događaj.

Predsjednik Bilijar kluba “Biljarda” Danilo Brajović podsjetio je na istorijat bilijara u Crnoj Gori, podsjećajući pritom da je prvi karambol sto u Crnu Goru stigao 1839. godine.

- Naš klub danas ima više od 120 članova, a istovremeno je riječ o mjestu đe trenira i karambol reprezentacija Crne Gore. U našem klubu u protekloj deceniji organizovano je deset Prvijenstava Cetinja, osam Prvijenstava Crne Gore, 26 kvalifikacionih turnira za reprezentaciju Crne Gore, kao i tri međunarodna turnira “Montenegro Open”. Naši takmičari učestvovali su na tri evropska i na tri svjetska prvijenstva, i to predstavljajući reprezentaciju Crne Gore. Na pojedinačnim takmičenjima, članovi Bilijar kluba “Biljarda” učestvovali sun a četiri evropska prvenstva za juniore, kao i na dva svjetska kupa. Prošle godine naš je gost, pod pokroviteljstvom Prijestonice Cetinje, a u okviru proslave 200 godina Njegoševog rođenja, bio trostruki svjetski prvak, četvorostruki evropski i dvatesettrostruki prvak Italije Marko Zaneti, ujedno i najbolji igrač planete u 2013. godini – naglasio je Brajović.

Sve navedeno, kako je naglašeno, tek je dio uspješne priče o dosadašnjih deset godina rada Bilijar kluba “Biljarda”, iza kojeg stoje brojni pojedinci i organizacije koji su pomagali tom kolektivu.

Inače, povodom proslave desetogodišnjice postojanja, u Bilijar klubu “Biljarda” ovih je dana na programu Prvijenstvo Crne Gore u karambolu. Uz takmičare sa Cetinja i iz Nikšića, ovogodišnju proslavu uveličali su i igrači iz Hrvatske. Pokrovitelj turnira je Prijestonica Cetinje.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018