Na Cetinju održana godišnja dodjela nagrada i priznanja "Iskra"
29.11.2014



Baš kao i proteklih godina, događaj je upriličen u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“, a dodjelu je, ispred grada domaćina, otvorio gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović.

On je naglasio kako je period između dvije dodjele obilježilo niz filantropskih akcija i događaja, ali i da među nagrađenima i ove godine ima niz partnera Prijestonice Cetinje, sa kojima je naša gradska uprava realizovala više projekata.

- Vjerujem da neću pogriješiti ukoliko večeras pred vama ustvrdim da je proteklih 12 mjeseci u Crnoj Gori obilježilo niz humanih inicijativa o kojima se govorilo i čiji su protagonisti zavrijedili poštovanje čitavog društva. Bilo da je riječ o pojedincima ili institucijama, dug je niz onih koji su nas svojim primjerom uvjerili da čovjekoljublje i dalje predstavlja jednu od najvećih dragocjenosti ovog podneblja.

Siguran sam da ne treba podsjećati da je riječ o godini tokom kojih je čitavo crnogorsko društvo još jednom položilo ispit humanosti, pomažući svojim susjedima onda kada je to najpotrebnije - u nevolji, tokom vremenskih nepogoda koje su zadesile više zemalja regiona. Reakcije svih činilaca - od institucija do građana, tih su nas dana činile ponosnim.

Sa druge strane, teško je navesti sve humanitarne akcije, donacije i druge aktivnosti podrške, koje su nas činile jednako ponosnim – što smo dio društva u kojem filantropija živi, i to u izuzetnoj mjeri.

I stoga, večeras smo ovdje kako bi nagradili one koji su se svojim djelom posebno istakli, koji zaslužuzju poseban naklon i koji jesu istinski uzor. Ovdje - u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“, koje i samo priča jednu lijepu filantropsku priču, vezanu za proces njegovog sazdanja – naglasio je on.

Tokom svečanosti, prisutne su pozdravili i direktorica Fonda za aktivno građanstvo Anica – Maja Boljević, kao i predstavnik Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Andre Lis.

Uoči dodjele priznanja, u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ prikazan je i video prilog o preminulom Pavlu Popoviću, prošlogodišnjem laureatu specijalne nagrade za životno djelo.

Ove godine, nagrade „Iskra“ dodijeljene su u četiri kategorije. Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici pripala je kompaniji „Adriatic Marinas – Porto Montenegro“, a nagrada za individualni doprinos Sadriji Daciću. Nagradu „Iskra“ za doprinos dijaspore osvojio je internet magazin „Gusinje – Plav“, a specijalnu nagradu za životno djelo Vaso Ćuković.

I ovog puta, dodijeljena su četiri specijalna priznanja. Urednica satelitskog programa Radio – televizije Crne Gore Olivera Vukadinović dobila je priznanje za medijski doprinos, dok je specijalno priznanje za građanski doprinos pripalo Udruženju „Roditelji“. Dobitnica specijalnog priznanja za humanost i solidarnost je Bisera Mustafić, za građanski aktivizam Damira Kalač, a za podršku zajednici Radomir Novaković.

Nagrade i priznanja „Iskra“ dodjeljuje Fond za aktivno građanstvo, u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore, Kancelarijom za održivi razvoj Vlade Crne Gore i Centrom za iseljenike.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018