Već ispunjena većina preporuka Državne revizorske institucije
27.11.2014

 

Time je Prijestonica Cetinje i formalno ispunila najveći dio preporuka iz izvještaja Državne revizorske institucije o završnom računu za prošlu godinu.

Usvojene izmjene prevashodno su se odnosile na knjiženje i prikazivanje primitaka i izdataka u završnom računu za prošlu godinu, a što je upravo predstavljalo ključnu osnovu za izrečeno mišljenje DRI. Otud, pomenuti segmenti završnog računa korigovani su u skladu sa preporukama.

Tokom današnje sjednice gradskog parlamenta, istaknuto je i kako tim koji je formirao gradonačelnik Bogdanović svakodnevno radi na ispunjavanju ostalih preporuka, te će se već na narednom okupljanju odbornika naći i rebalans budžeta za tekuću, ali i prijedlog Odluke o Budžetu za narednu fiskalnu godinu.

Današnjim usvajanjem Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o završnom računu, Budžet Prijestonice Cetinje za 2013. godinu realizovan je na nivou od 7,8 miliona eura, što predstavlja izvršenje od 119 odsto u odnosu na plan. Otud, implementacijom preporuka DRI, Budžet Prijestonice Cetinje za 2013. godinu veći je za 600.000 eura u odnosu na ranije usvojeni završni račun.

Podsjetimo, prije dvadesetak dana, gradonačelnik Bogdanović obrazovao je tim koji će se baviti što skorijim ispunjenjem preporuka DRI. Iako je rok za implementaciju navedenog šest mjeseci, Prijestonica Cetinje već danas ispunila je najveći dio preporuka.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018