Slijedi jačanje saradnje Skupštine Prijestonice Cetinje i civilnog sektora
27.11.2014

 

Na sastanku, kojem su prisustvovali predstavnici brojnih organizacija civilnog sektora, više riječi bilo je o unaprijeđenju dalje saradnje, pri čemu je predsjednik Skupštine Prijestonice Cetinje Jovan Martinović naglasio kako je gradski predstavnički dom uvijek otvoren za saradnju sa nevladinim organizacijama.

Iskazujući zadovoljstvo zbog organizacije sastanka, članovi civilnog sektora bili su u prilici da se informišu o predstojećim aktivnostima u pravcu intenziviranja saradnje.

U tom pogledu, predsjednik Skupštine upoznao je učesnike sa modelima moguće saradnje, poput zaključivanja Sporazuma o saradnji iz kojeg bi u narednom vremenu proisteklo i formiranje Savjeta za saradnju lokalne samouprave sa nevladinim organizacijama. On je kazao kako bi osnivanje Savjeta bilo u zajedničkom interesu, s obzirom da bi zajednički rad rezultirao kreiranjem kvalitetnih propisa od obostranog značaja i njihovom efikasnijom primjenom u zajednici.

- Naglašeno je da Savjet ima višestruku ulogu, naročito u dijelu praćenja odnosa i saradanje Prijestonice Cetinje i nevladinih organizacija, kao i davanja mišljenja o projektima i programima nevladinih organizacija koje se finansiraju iz budžeta Prijestonice Cetinje.

Donijet je zaključak da, nakon dostavljanja sugestija civilnog sektora na model sporazuma, u narednom periodu dođe i do samog potpisivanja sporazuma o saradnji između Predsjednika Skupštine i zainteresovanih predstavnika nevladinog sektora – saopšteno je iz Skupštine Prijestonice Cetinje.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018