Potpisan Memorandum o uspostavljanju saradnje između Prijestonice Cetinje i Grada Dujianđiana, NR Kina
26.11.2014

Memorandumom je predviđena saradnja dva grada na brojnim poljima, poput ekonomije, trgovine, kulture, turizma i zaštite životne sredine, ali i u građevinarstvu i u pogledu međunarodne razmjene.

Inače, gradonačelnik Bogdanović boravi u službenoj posjeti Narodnoj Republici Kini na poziv gradonačelnika Grada Dujianđiana.

Tokom bilateralnog sastanka, dva gradonačelnika razgovarali su o odnosima Crne Gore i NR Kine, pri čemu je konstatovano da oni sa godinama postaju sve intenzivniji. Oni su ocijenili kako upravo uspostavljanje odnosa između gradova može doprinijeti produbljivanju međudržavne saradnje, pri čemu je naglašeno kako postoji značajan prostor za bilateralne aktivnosti u oblastima kulture, turizma i obrazovanja, a prije svega u sferi privrede.

Tokom posjete, gradonačelnik Bogdanović obišao je i biznis zonu Dujianđiana, u čijim je sadržajima zaposleno više od 60.000 ljudi.

Tom prilikom on je razgovarao i sa rukovodstvom gradskih vlasti koje upravljaju biznis zonom, kao i sa predstavnicima više kompanija koje imaju ambiciju da se u narednom periodu predstave i na evropskom tržištu. Otud, gradonačelnik Bogdanović pozvao ih je da svoje poslovne planove ostvare u Crnoj Gori, pri čemu ih je posebno upoznao sa podsticajima koje investitorima nudi Prijestonica Cetinje.

Gradonačelnik Bogdanović pozvao je gradonačelnika Ma da u narednom periodu posjeti Cetinje, što je i prihvaćeno.

Dujianđian se nalazi na jugozapadu NR Kine, u Provinciji Sičuan. Grad ima gotovo milion stanovnika i zbog svog kulturno – istorijskog značaja nalazi se na Listi zaštićene svjetske baštine UNESCO. Riječ je o jednom od najznačajnijih turističkih centara u NR Kini, koji godišnje posjeti više od 19 miliona inostranih turista.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018