Održan prvi pazarni dan na rekonstruisanoj gradskoj tržnici
14.11.2014

Pazarni dan, koji se na Cetinju tradicionalno održava petkom, protekao je uz do kraja ispunjene tezge, ali i uz posjetu brojnih građana.

Podsjetimo, rekonstruisanu gradsku tržnicu juče je u upotrebu pustio gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović. Rekonstrukcija je trajala godinu, a tom prilikom realizovani su brojni radovi kako bi jedan od najizraženijih infrastrukturnih problema u gradskom jezgru konačno bio riješen.

Otud, donedavno zapuštena gradska tržnica dobila je novi izgled, a korisnicima pruža optimalne uslove za rad.

U sklopu rekonstrukcije, rađeno je na pijačnom platou, ali i na okolnim objektima. Takođe, radovima su bili obuhvaćeni prilazni portali i dostavna saobraćajnica, pri čemu su u potpunosti zamijenjene i instalacije.

Detaljniji pregled radova podrazumijeva obimniji opis – počev od popločavanja pijačnog platoa, gradnje krovne konstrukcije, nabavke i instalacije novih tezgi, rekonstrukcije fasada i postavljanja nove stolarije na okolnim objektima, uz rekonstrukciju i gradnju dijela nadstrešnica.

Istovremeno, popločani su i uređeni prilazni portali, asfaltirana je dostavna saobraćajnica, a za potrebe funkcionisanja tržnice izgrađeni su novi odvodi za atmosferske vode i kanalizacija, pri čemu je urađena nova elektro – instalacija uz postavljanje javne rasvjete.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018