Rekonstruisana gradska tržnica puštena u upotrebu
13.11.2014

Tržnica, čija je cjelovita rekonstrukcija započeta u drugoj polovini prošle godine, u upotrebu je puštena simboličnim događajem kojem su prisustvovali brojni građani, kojima se obratio gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović.

- Drago mi je što danas puštamo u upotrebu novu gradsku tržnicu, i to na mjestu koje je donedavno predstavljalo jedan od najzapuštenijih lokaliteta u gradskom središtu. Smatram da smo proteklim radovima stvorili odlične uslove za sve njene korisnike, te od danas možemo reći da je naša gradska uprava uspješno stavila tačku na još jedan izraženi infrastrukturni problem.

Kako i sami možete vidjeti, pijačni plato predstavljao je samo dio rekonstrukcije tržnice, s obzirom da smo u istom periodu obnovili sve objekte u njegovoj okolini, ali i prilaze, dostavnu saobraćajnicu, uz gradnju nove instalacione mreže i javne rasvjete – kazao je gradonačelnik Bogdanović obraćajući se građanima.

Gradonačelnik Bogdanović je tokom obilaska tržnice razgovarao sa direktorom gradskog preduzeća „Komunalno“ Sašom Zvicerom, koje će ubuduće upravljati gradskom tržnicom.

Takođe, gradonačelnik Bogdanović razgovarao je i sa okupljenim građanima, koji će od sada biti u prilici da koriste usluge znatno modernije i uslovnije tržnice.

Jednogodišnja rekonstrukcija u potpunosti je promijenila lice gradske tržnice, te će prodavci i posjetioci od sada boraviti u znatno boljim uslovima.

Samim izgledom, tržnica spada u modernije objekte tog tipa u Crnoj Gori, prevashodno zahvaljujući kreativnom arhitektonskom rješenju. U sklopu rekonstrukcije, rađeno je na pijačnom platou, ali i na okolnim objektima. Takođe, radovima su bili obuhvaćeni prilazni portali i dostavna saobraćajnica, pri čemu su u potpunosti zamijenjene i instalacije. Detaljniji pregled radova podrazumijeva obimniji opis – počev od popločavanja pijačnog platoa, gradnje krovne konstrukcije, nabavke i instalacije novih tezgi, rekonstrukcije fasada i postavljanja nove stolarije na okolnim objektima, uz rekonstrukciju i gradnju dijela nadstrešnica.

Istovremeno, popločani su i uređeni prilazni portali, asfaltirana je dostavna saobraćajnica, a za potrebe funkcionisanja tržnice izgrađeni su novi odvodi za atmosferske vode i kanalizacija, pri čemu je urađena nova elektro – instalacija uz postavljanje javne rasvjete.

Radovi na tržnici predstavljali su jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u gradskom centru tokom posljednjih godina, tim prije jer se rekonstrukcija - usljed doskorašnjeg stanja - nametala kao nužan potez. Obavljeni radovi i aktuelni izgled garancija su da će svi korisnici od danas imati optimalne uslove za rad na tržnici. Projekat rekonstrukcije gradske tržnice realizovala je Prijestonica Cetinje

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018