Proslava 13. novembra - Dana Prijestonice Cetinje počela polaganjem vijenaca
13.11.2014

U svijetlu obilježavanja 70. godišnjice oslobođenja Cetinja, vijence na spomen – kosturnicu položili su gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, predsjednik Skupštine Prijestonice Cetinje Jovan Martinović i predsjednik Udruženja boraca Narodno – oslobodilačkog rata i antifašista Cetinja Stevan Radunović.

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Bogdanović istakao je kako 13. novembar predstavlja simbol slobodarskih stremljenja i antifašističkih tekovina koje ostaju trajno opredjeljenje i naša inspiracija za budućnost.

- Na ovom mjestu, objedinio nas je datum koji nas čini ponosnim. Datum koji nas obavezuje da beskrajno poštujemo i uvažavamo djelo i mudrost onih kojima se danas poklanjamo, a koji nas istovremeno motiviše da predano baštinimo ideale slobode i antifašizma kao trajnih tekovina na kojima je sazdano i na kojima počiva naše društvo. Zahvalni, danas smo ovdje kako bi ukazali da Cetinje ne zaboravlja svoje odvažne pretke, koji su dali izuzetan doprinos Narodno - oslobodilačkoj borbi, a koji su prije sedam decenija osvojili slobodu za budućnost - svoju i svog potomstva – rekao je on.

Predsjednik UBNOR Cetinja Stevan Radunović iskazao je zadovoljstvo što je među brojnim okupljenima na platou ispred spomen – kosturnice bilo i niz mlađih ljudi.

- To je najbolja potvrda da dolazeće generacije baštine tekovine antifašizma i da poštuju djela svojih predaka – istakao je on.

Vijence kod Vlaške crkve položili su predsjednik Senata Prijestonice Cetinje dr Milovan Janković, predstavnik odbornika u Skupštini Prijestonice Cetinje Dragan Vušurović i predstavnik UBNOR Cetinja Lazar Čelebić.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018