Uz masovno učešće, održana 14. Međunarodna ulična atletska trka "Oslobođenje Cetinja"
12.11.2014

Već tradicionalno, današnji događaj, u saradnji sa Atletskim savezom Crne Gore i Atletskim klubom „Lovćen“, organizovala je Prijestonica Cetinje, a i ovogodišnje izdanje trke obilježila je masovnost u svim takmičarskim kategorijama. U trci su učestvovali atletičari iz zemalja regije, među kojima i niz osvajača značajnih međunarodnih odličja.

Današnju trku otvorili su direktor Uprave za sport Prijestonice Cetinje Petar Kapisoda i generalni sekretar Atletskog saveza Crne Gore Milan Madžgalj.

- Drago mi je što i ovogodišnji događaj karakteriše veliki broj učesnika, zahvaljujući čemu je riječ o jednoj od vodećih uličnih atletskih trka u Crnoj Gori. Stara sportska maksima kaže da je važno učestvovati, a ja ovom prilikom želim pozdraviti sve koji će trčati – počev od naših najmlađih sugrađana koji će preći nešto kraća rastojanja, sve do učesnika završnih trka, u kojima i ove godine imamo niz značajnih imena sa regionalne scene - rekao je Kapisoda otvarajući trku.

I predstavnik Atletskog saveza Crne Gore govorio je o cetinjskoj uličnoj trci kao o jednom od najbitnijih događaja u tom sportu u našoj državi.

- Zadovoljstvo mi je da pozdravim učesnike 14. izdanja ove ulične trke, inače najkvalitetnije koja se organizuje u Crnoj Gori. Sama činjenica da na njoj, između ostalih, danas učestvuju legendarni rekorder i prvak Balkana Sead Kondo, atletski prvak u maratonu Tomislav Ašković, balkanski prvak u krosu Mirko Petrović i najbolja crnogorska atletičarka Slađana Perunović, dovoljno govori o njenom značaju – istakao je Madžgalj.

Današnja trka organizovana je na centralnim gradskim ulicama, pri čemu su seniorke i seniori trčali na dionici Studentski trg – Njegoševa ulica – Jovana Tomaševića – Novice Cerovića – Štampara Makarija – Njegoševa ulica – Studentski trg.

trkamain1

Rezultati

Kako je već navedeno, u konkurenciji seniora (4.000 m) najuspješniji je bio Srđan Samardžić (Brčko), dok je drugo mjesto pripalo Urošu Kutlešiću (Užice). Treći je na cilj stigao Mirko Petrović (Čajetina).

Kod seniorki, zlatna medalja pripala je Tamari Miletić (Užice), a drugo mjesto njenoj sugrađanki Ani Sekulić. Bronzanu medalju osvojila je naša atletičarka Slađana Perunović (Nikšić).

Među juniorima (2.000 m), najviše uspjeha je imao Aleksandar Miletić (Nikšić), drugi je bio Marko Đurović (Bijelo Polje), a treći Alija Imamović (Sarajevo).

Prva među juniorkama bila je Lidija Todorović (Nikšić), druga Milica Žunić (Užice), dok je treće mjesto pripalo Anastasiji Magdalinić (Bijelo Polje).

Učenici srednjih škola trčali su na dionici dugoj kilometar, a prvi je na cilj stigao Darko Perišić (Gimnazija). Drugoplasirani takmičar bio je Mitar Đukanović (Gimnazija), a trećeplasirani Marko Kovačević (Srednja stručna škola).

Među srednjoškolkama, najviše uspjeha imala je Antoneta Lazari (Turistička škola), druga je bila Marija Vujović (Srednja stručna škola), dok je bronzano odličje osvojila Marija Vuković (Turistička škola).

Kod osnovaca (800m), najbrži je bio Nikola Borozan, drugi je bio Petar Kapisoda, a treći Milodrag Banović, svi iz OŠ „Njegoš“.

Trku učenica osnovnih škola prva je završila Aleksandra Aleksić, druga Ivona Drašković, a treća Ivona Mirković, takođe sve iz OŠ „Njegoš“.

U trci veterana na 4.000 metara, najviše uspjeha imao je Željko Milović (Nikšić), dok je kod policajaca, koji su trčali jednaku distancu, prvo mjesto osvojio Veselin Petrušić (Nikšić). Kada je riječ o trci Vojske Crne Gore, prva tri mjesta redom su osvojili Goran Petrić, Radomir Vujović i Miljan Babić, svi iz kasarne u Danilovgradu.

Cetinjskim ulicama danas su trčali i rekreativci, kod kojih je najbrži bio Mirko Rajković.

Kod mališana - svi pobijedili

Posebne simpatije publike izazvali su najmlađi učesnici - djeca iz Javne predškolske ustanove "Zagorka Ivanović". Kod njih nije bilo dodjele odličja, s obzirom da su, shodno odluci Uprave za sport Prijestonice Cetinje, svi mališani koji su trčali - pobjednici. Otud, svi učesnici trke dobili su diplome i poklon pakete.

Prijestonica Cetinje zahvaljuje partnerima i sponzorima manifestacije na još jednom izuzetno organizovanom događaju.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018