Osnovan Privredni klub Prijestonice Cetinje
12.11.2014

Tokom osnivačke skupštine Privrednog kluba Prijestonice Cetinje, predstavnici 27 inicijalnih članova asocijacije potpisali su osnivački akt, čime je naš grad i formalno dobio novo udruženje.

Prisutnima na osnivačkoj skupštini obratili su se gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović i predstavnik Privrednog kluba Prijestonice Cetinje Ivan Mijušković.

Gradonačelnik Bogdanović pozdravio je inicijativu cetinjskih privrednika, naglašavajući pritom kako je gradska uprava od početka podržala njihovu ambiciju vezanu za osnivanje privredne asocijacije.

- Smatrali smo da je riječ o izuzetnoj inicijativi i otud smo i sami preduzeli mjere kako bi doprinijeli što skorijem osnivanju Privrednog kluba Prijestonice Cetinje. Naša gradska uprava je za potrebe rada ovog kluba obezbijedila prostorne i kadrovske kapacitete, jer smo u potpunosti uvjereni da će rad ovog udruženja dati snažan impuls daljem privrednom razvoju grada – kazao je on.

Kako je dodao gradonačelnik Bogdanović, klub koji će objediniti privredne subjekte iz našeg grada, svojim će članovima pružiti nove mogućnosti kada je riječ o prezentaciji na domaćem, ali i inostranom tržištu.

- Uvjeren sam da naši privrednici kroz zajednički rad dobijaju nove mogućnosti na domaćem i međunarodnom tržištu, a mi ćemo – posredstvom bilateralne saradnje sa partnerskim gradovima – nastojati da ih dodatno povežemo sa srodnim subjektima iz inostranstva – zaključio je on.

Ispred Privrednog kluba Prijestonice Cetinje, obratio se Ivan Mijušković, koji je izrazio nadu da će cetinjski privrednici od danas lakše ostvarivati ciljeve od zajedničkog interesa.

- Privredni klub će imati zadatak da promoviše, usklađuje i štiti zajedničke interese članova, podržava preduzetničku inicijativu i inovaciju, organizuje i dalje obrazuje mlade kadrove, razvije informatiku i tehnološku infrastrukturu, uspostavlja održive poslovne kontakte među članovima Kluba i promoviše proizvode i usluge članova Kluba u zemlji i inostranstvu. Takođe, privredna asocijacija će biti usmjerena ka podsticanju i razvoju dobrih poslovnih običaja, dobrog poslovnog morala i zaštite zaposlenih, kao i korisnika proizvoda i usluga – kazao je on.

Kompanije – osnivači Privrednog kluba Prijestonice Cetinje su „Bombeton“, „CTC“, „Efel Motors“, „Efel Travel“, „ETG Group“, „Exim“, „Eurogum“, „Glosarij“, hotel “Grand”, „Industria Inpex“, „Interproduct“, „Kartonaža“, „Lovćen – Bečići“, „Martex“, „Mianja“, „Mont – appel“, „Monstate“, „Montell“, „Montenegrobonus“, „Niksen – trade“, „No Limit Co.“, štamparija „Obod“, „ObodIce MNE“, „Sava trans“, „Slana“, „Snj Gornič“ i „Zrnožit“.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018