Godina postojanja Američke čitaonice na Cetinju
11.11.2014

 

Ustanova koja radi u Dečanskoj ulici do danas je ugostila desetine različitih događaja, a povodom predstojeće godišnjice rada – koja će biti obilježena 13. novembra – iz Američke čitaonice obratili su se sljedećim saopštenjem:

Za godinu postojanja, građani Cetinja imali su priliku da se u Američkoj čitaonici upoznaju sa velikim brojem kulturno – edukativnih programa, među kojima su gostovanja eminentnih američkih predavača i kursevi jezika. Američka čitaonica do danas je ostvarila izuzetnu saradnju sa institucijama grada i cetinjskim nevladinim organizacijama, uključujući i organizacije OSI populacije, pri čemu imamo stalnu podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država i Prijestonice Cetinje. U brojnim aktivnostima, prevashodno onim koje se tiču američke kulture i obrazovnog sistema, u bitnoj mjeri podršku nam pružaju i predavači sa američkog područja, među kojima su konzuli, profesori i Fulbrajtovi stipendisti.

Saradnja sa srednjoškolcima i studentima kroz razne programe koji nude mogućnost studiranja u SAD omogućila je bolje razumijevanje američkog obrazovnog sistema.

Tokom narednog perioda, Američka čitaonica dodatno će intenzivirati aktivnosti i na taj način nastaviti da pruža doprinos programima u našem gradu. Uz to, od sljedeće godine, Američka čitaonica biće bogatija za više od 200 knjiga i DVD naslova.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018