Gradonačelnik Bogdanović sastao se sa delegacijom Grada Gaziantepa
04.11.2014

On se sastao sa delegacijom grada pobratima Prijestonice Cetinje, u kojoj su bili poslanik u Skupštini Republike Turske i potpredsjednik Stranke prava i razvoja Reha Denemeč, zamjenik gradonačelnika Gaziantepa Mehmet Durdu Jetkinsekerči, savjetnica gradonačelnika Aškin Asan, načelnik Odjeljenja za spoljne poslove Ahmen Erturk, direktor za odnose sa partnerskim gradovima Sahin Četin i član gradskog savjeta Gulsum Avči.

Tokom sastanka, gradonačelnik Bogdanović zahvalio je predstavnicima Grada Gaziantepa na dosadašnjoj saradnji, ističući kako je ona već rezultirala sa više korisnih inicijativa. Otud, na susretu je istaknuto obostrano uvjerenje da će relacije dva grada biti dodatno intenzivirane u narednom vremenskom okviru.

Gradonačelnik Bogdanović posebno je akcentovao humanost predstavnika Grada Gaziantepa koji su uložili izuzetne napore u pogledu zbrinjavanja i podrške raseljenih lica iz kriznih žarišta u Siriji.

Gosti iz Gaziantepa iskazali su zadovoljstvo činjenicom da borave na Cetinju, u – kako su naglasili – gradu koji je dokazan i posvećen partner tog turskog mjesta. Kao oblast koja bi u narednom periodu mogla donijeti još čvršću saradnju, oni su istakli privredu, s obzirom da je Gaziantep među vodećim industrijskim centrima.

Umjetnost, sport i razmjena studenata, kako je navedeno tokom današnjeg susreta, i dalje treba da budu u fokusu bilateralne saradnje Cetinja i Gaziantepa.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018