Predstavnici Prijestonice Cetinje razgovarali sa stanovnicima Romskog naselja na Zagrablju
04.11.2014

 

Tokom posjete, sekretar za socijalnu politiku i mlade u Prijestonici Cetinje Božidar P. Drecun razgovarao je sa mještanima o dosad realizovanim akcijama, ali i o problemima sa kojima su suočeni stanovnici Zagrablja i čije rješavanje će biti u fokusu tokom narednog vremenskog perioda.

Kao jedan od ključnih problema, stanovnici Zagrablja naveli su proces obrazovanja – počev od predškolskog uzrasta, sve do srednje škole. Kako je istakao Drecun, gradska uprava će, u saradnji sa Javnom predškolskom ustanovom “Zagorka Ivanović” obezbijediti najmlađim stanovnicima sa Zagrablja da besplatno pohađaju vrtić.

- Ključni razlog zbog kojeg djeca sa Zagrablja ne idu u vrtić jeste što njihovi roditelji nemaju mogućnosti da podnesu troškove. Stoga, već smo razgovarali sa rukovodstvom JPU “Zagorka Ivanović”, pa ćemo zajedno pomoći da sva djeca iz ovog naselja pohađaju vrtić bez nadoknade – rekao je on.

zagrablje2

Dio razgovora odnosio se i na pitanje nesanitarnog odlagališta otpada “Vrtijeljka”, koji se nalazi nadomak Zagrablja. Konstatovano je kako je u proteklom vremenu napravljeno niz pozitivnih iskoraka u pogledu upravljanja pomenutom lokacijom. Više riječi bilo je i o predstojećoj sanaciji pomenutog odlagališta.

Na današnjem sastanku zaključeno je da će gradska uprava, kao i do sada, uvijek biti otvorena za podršku svim akcijama stanovnika Zagrablja.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018