Sinoć završeno prvo izdanje "EX YU festivala" na Dvorskom trgu
03.11.2014

Festival, koji su organizovali Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija Prijestonice Cetinje i Ministarstvo održivog razvoja i turizma, a čiji je partner bila kompanija „Montenegro Airlines“, obilježila je odlična posjeta, ali i dobri nastupi tokom sve tri večeri.

Publika na glavnom gradskom trgu, među kojima je bilo i mnogo gostiju iz drugih gradova, bila je u prilici da se podsjeti velikih hitova koji su obilježili protekle decenije u jugoslovenskoj rok muzici, te su sami izvođači bili zadovoljni atmosferom i prijemom u crnogorskoj Prijestonici.

Tokom prve večeri, uz izuzetnu posjetu, dva sata trajao je nastup „YU grupe“, koja je u prepoznatljivom sastavu, izvodeći repertoar svojih najpopularnijih pjesama, nakon duže vremena nastupila u Crnoj Gori.

U subotu veče, energičnim nastupom aplauze posjetilaca izmamili su članovi „Generacije pet“, koji su u repertoar, uz niz dobro poznatih autorskih ostvarenja, izveli i obrade nekoliko starijih, globalno popularnih rok hitova.

Iako su nastupili tokom posljednje festivalske noći, i članove „Divljih jagoda“ na Dvorskom trgu ispratila je brojna publika. Njihov je koncert takođe obilježilo niz hitova i duže od dva sata dobre svirke, čime je na najljepši način stavljena tačka na prvo poglavlje o jesenjem festivalu regionalne rok muzike na Cetinju.

Iako je festival trajao od 31. oktobra do drugog novembra, organizatore i učesnike je poslužilo i vrijeme, pa su svi koncerti organizovani u skladu sa prvobitnim planom i bez poteškoća.

Takođe, izuzetan doprinos organizaciji pružili su i brojni ugostiteljski lokali na Cetinju, koji su organizacijom programa po završetku koncerata doprinijeli ponudi grada tokom proteklih dana.

S obzirom na ovogodišnji uspjeh, već se razmatra mogućnost da „EX YU festival“ postane tradicionalan događaj u kalendaru kulturnih manifestacija na Cetinju.

Prijestonica Cetinje zahvaljuje svima koji su pružili doprinos organizaciji ovogodišnjeg „EX YU festivala“.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018