Održana press konferencija povodom početka "EX YU festivala"
31.10.2014

Događaj, na kojem će nastupiti tri rok sastava sa područja bivše Jugoslavije najavili su portparol Prijestonice Cetinje Miloš Prelević, direktorica Turističke organizacije Prijestonice Cetinje Ana Ivanović, predstavnik Ministarstva održivog razvoja i turizma Nikola Ražnatović i portparol „Montenegro airlinesa“ Nenad Marković, kao i članovi „YU grupe“ koja će otvoriti festival – Žika Jelić i Petar Jelić.

„EX YU festival“, kako je istakao portparol gradske uprave Miloš Prelević, još je jedan u nizu brojnih ovogodišnjih kulturnih događaja na Cetinju koji će, bez sumnje, proteći uz odličnu posjetu.

- Uz dobru posjetu tokom predstojeće tri večeri, broj posjetilaca ovogodišnjih umjetničkih događaja na području Prijestonice Cetinje dostići će brojku od 50.000. To je dobar podatak, koji nas uvjerava da su naši sugrađani i gosti i ove godine pratili kvalitetan, ali žanrovski raznovrsan program. Raduje nas što ćemo u naredne tri večeri moći da čujemo bendove koji su ostavili traga u regionalnoj muzici tokom čitavih decenija trajanja – naglasio je on.

Direktorica Turističke organizacije Prijestonice Cetinje Ana Ivanović iskazala je zadovoljstvo što organizacija velikih muzičkih događaja u našem gradu slijedi i nakon, već tradicionalno najposjećenijeg programa „Ljeto u Prijestonici“.

- Nakon uspješne serije koncerata upriličenih tokom minulih mjeseci, i ovog vikenda očekuju nas nastupi dobro poznatih bendova koji su nastali i stekli popularnost tokom jednog od najplodnijih stvaralačkih perioda u muzici na našim prostorima. I ovaj festival predstavlja plod kontinuiteta dobre saradnje Turističke organizacije, Prijestonice Cetinje i Ministarstva održivog razvoja i turizma, a ovog puta naš partner je i kompanija „Montenegro Airlines“ – kazala je ona.

Kako je kazao predstavnik Ministarstva održivog razvoja i turizma Nikola Ražnatović, pomenuta institucija sa zadovoljstvom je podržala ideju o organizaciji „EX YU festivala“ na Cetinju, i to u okviru programa čiji je cilj produženje turističke sezone.

- Kroz program podsticajnih mjera za organizaciju tematskih skupova i manifestacija, obezbijeđena su sredstva za podršku organizatorima tradicionalnih, ali i novih manifestacija. Cilj podsticaja jeste razvoj manifestacionog i kongresnog segmenta turističke ponude, produženje turističke sezone, kao i poboljšanje rezultata turističke ponude – istakao je Ražnatović.

Kompanija „Montenegro Airlines“, kako je istakao njen portparol Nenad Marković, svoj doprinos organizaciji događaja pružila je promovišući „EX YU festival“ širom regije tokom proteklih dana.

- Naša ponuda i obuhvata letove iz gradova bivše Jugoslavije, odakle i očekujemo da će biti dio gostiju festivala. Stoga, tokom naših letova, u avionima su svim putnicima dijeljeni promotivni i drugi materijali vezani za ovaj događaj – rekao je on.

Prisutne je pozdravio i Žika Jelić iz „YU grupe“, koji je kazao kako svi članovi tog sastava sa nestrpljenjem iščekuju početak koncerta na „EX YU festivalu“.

- Jako nam je drago što smo u ovom lijepom gradu i što ćemo opet nastupiti pred crnogorskom publikom. Uvjereni smo da će koncert biti odlično posjećen, tim prije jer smatramo da je ideja o organizaciji jednog ovakvog festivala odlična. Obećavamo odličan nastup u kojem će publika uživati – kazao je Jelić.

Njegov mlađi kolega Petar Jelić takođe je iskazao uvjerenje da će koncert opravdati očekivanja publike, pritom zaključujući kako događaji poput „EX YU festivala“ predstavljaju odlične prilike za afirmaciju kvalitetne muzike.

Nakon koncerata programi u cetinjskim lokalima koji će raditi do dva ujutro

Inače, od večeras do nedjelje veče – nakon festivala – brojni ugostiteljski objekti na Cetinju prirediće posebne programe po završetku koncerata. Stoga, gradska uprava donijela je odluku o produženju radnog vremena za lokale, koje će večeras, sjutra i u nedjelju trajati do dva časa ujutro.

- Osim samih koncerata, tokom svake festivalske večeri, publika će biti u prilici da nastavi na after – party programima u cetinjskim lokalima – saopština je Ana Ivanović.

Inače, u subotu i u nedjelju, sa početkom u 13:00 časova, predstavnicima medija obratiće se i preostali učesnici „EX YU festivala“ – članovi bendova „Generacija pet“ i „Divlje jagode“.

Sva tri koncerta biće održana na Dvorskom trgu, sa početkom u 19:00 časova. Podsjetimo, na pomenutom mjestu večeras je na programu nastup „YU grupe“, naredne večeri slijedi koncert „Generacije pet“, a u nedjelju nastupaju „Divlje jagode“.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018