Gradonačelnik Bogdanović sastao se sa radnicima “Ribarstva”
04.10.2014

Tokom sastanka, gradonačelnik Bogdanović naglasio je kako gradska uprava u potpunosti razumije zahtjeve zaposlenih u kompaniji „Ribarstvo“, te da je rješavanje problema radnika koji se, prije svega, odnosi na povezivanje radnog staža, od izuzetne važnosti.

Uvažavajući probleme radnika “Ribarstva”, gradonačelnik Bogdanović ocijenio je da država nije uzrok, pa samim tim ni adresa za rješavanje nastalog problema, jer je riječ o preduzeću koje je bilo u 100% privatnom vlasništvu. No, on je izrazio puno razumijevanje prema zaposlenima, s obzirom na veoma tešku ekonomsku situaciju, uz očekivanje da će dosadašnji vlasnici i menadžment kompanije “Ribarstvo”, koji su odgovorni za nastalu situaciju, biti suočeni sa adekvatnim postupcima pred nadležnim državnim organima.

- Jer jedino pozivanjem na odgovornost i sankcionisanjem možemo sistemski riješiti problem neodgovornog i neprofesionalnog rada – kazao je gradonačelnik Bogdanović.

Kako je on naglasio, Prijestonica Cetinje će, u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja i ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja, razmotriti mogućnosti za rješavanje problema radnika „Ribarstva“, iako je pitanje kompleksnije prirode, usljed činjenice da je riječ o privatnom preduzeću.

On je podsjetio da je Prijestonica Cetinje do sada vodila razgovore sa više potencijalnih investitora koji bi investirali i odnovili proizvodnju u „Ribarstvu“. To će, istakao je gradonačelnik, i u budućem vremenu biti jedan od prioriteta u sferi privrede.

S tim u vezi, a ukazujući na značaj „Ribarstva“ za Rijeku Crnojevića i područja koja gravitiraju ka njoj, gradonačelnik Bogdanović iskazao je spremnost da Prijestonica Cetinje, kroz posebne podsticaje koji važe za biznis zone na gradskom području, ohrabri potencijalne investitore kako bi kompanija u ponovo počela da funkcioniše.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018