OŠ „Lovćenski partizanski odred“ proslavila 79 godina postojanja
03.10.2014

Kako je istaknuto na današnjem godađaju, OŠ „Lovćenski partizanski odred“ na izmaku osme decenije postojanja predstavlja obrazovnu ustanovu za primjer, čije su rukovodstvo i nastavni kadar u potpunosti posvećeni učenicima.

Na početku svečanosti, prisutne je pozdravila direktorica OŠ „Lovćenski partizanski odred“ Sandra Sjekloća – Ješovnik, koja je podsjetila na dosadašnji istorijat te institucije, uključujući i razdoblje tokom kojeg su u jednu udružene dvije škole – „Vuk Karadžić“ i „Marko Mašanović“.

Zamjenica gradonačelnika Prijestonice Cetinje Ana Nikolić čestitala je ispred gradske uprave rukovodstvu, nastavnicima, sadašnjim i bivšim učenicima 79 godina postojanja OŠ „Lovćenski partizanski odred“.

- Prenositi znanje i oblikovati generacije na kojima počiva budućnost društva, predano ih voditi na putu koji vodi ka zahtjevnijim životnim danima, misija je i zadatak od neopisive važnosti. A kada ste na tom putu čitavih 79 godina, kada ste na izmaku osme decenije jednog takvog cilja, onda će to sasvim dovoljno reći i o vašem renomeu i o vašoj ulozi u životu jednog grada, ali i društva u kojem je znanje oduvijek bilo na posebnoj cijeni – rekla je ona.

Zamjenica gradonačelnika pritom je predstavnicima škole uručila poklon – litografiju povodom ovogodišnje proslave.

Osnovna škola „Lovćenski partizanski odred“ tokom svog postojanja stekla je niz prijateljskih obrazovnih institucija, ispred kojih se danas obratio direktor OŠ „Nikola Karev“ – Kočani, Makedonija Vlado Andov.

Tokom svečanosti, direktori OŠ „Lovćenski partizanski odred“ i OŠ „Nikola Karev“ potpisali su i protokol o saradnji i bratimljenju između dvije institucije.

Tokom današnje svečanosti, kojoj su prisustvovali ambasador Makedonije u Crnoj Gori Aleksandar Vasilevski, predstavnici gradske uprave i lokalnog parlamenta, aktuelni i nekadašnji članovi rukovodstva i nastavnici OŠ „Lovćenski partizanski odred“, učenice i učenici priredili su sadržajan umjetnički program.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018