Gradonačelnik Bogdanović učestvovao na visokom skupu gradonačelnika čiji je domaćin bio Majkl Blumberg
24.09.2014

 

Višečasovnom sastanku, uz gradonačelnika Bogdanovića, prisustvovali su i gradonačelnica Pariza Ana Idalgo, gradonačelnik Rio de Žaneira Eduardo Paeš, gradonačelnik Istanbula Kadir Topbaš, gradonačelnik Melburna Robert Dojl, gradonačelnik Bona Jirgen Nimpth, gradonačelnik Kopenhagena Frank Jensen, gradonačelnik Bristola Džordž Ferguson, gradonačelnica Varšave Hana Gronkievic – Valc, gradonačelnik Šenžena Hju Ćin, gradonačelnica Santjaga Karolina Toha, gradonačelnik Bogote Gustavo Petro, gradonačelnik Taklobana Alfred Romaldez, gradonačelnik De Mojna Frenk Kauni, gradonačelnik Boldera Metju Eplbaum, te zamjenik gradonačelnika Johanesburga.

small

(domaćin skupa, gradonačelnik Blumberg i gradonačelnik Bogdanović)

Tokom skupa čiji je domaćin bio gradonačelnik Majkl Blumberg, inače aktuelni specijalni izaslanik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za gradove i klimatske promjene, više riječi bilo je o tome u kojoj mjeri urbane sredine i njihove uprave mogu doprinijeti globalnim ciljevima iz spektra održivog razvoja.

Niz bilateralnih razgovora o mogućoj saradnji

U dijelu namijenjenom bilateralnim susretima, gradonačelnik Bogdanović razgovarao je sa Blumbergom, pri čemu je govoreno o ulozi relativno manjih gradskih sredina u procesu jačanja energetske efikasnosti.

small1

(gradonačelnik Istanbula Kadir Topbaš i gradonačelnik Bogdanović)

Gradonačelnik Bogdanović sastao se i sa gradonačelnikom Istanbula Kadirom Topbašem sa kojim je bilo riječi o više tema. Tokom razgovora, pomenuta je mogućnost uspostavljanja privrednog foruma subjekata iz Istanbula i Crne Gore, a gradonačelnici Cetinja i Istanbula saglasili su se kako naša država i Turska imaju izuzetne bilateralne odnose. Otud, gradonačelnik Topbaš juče je najavio da će u predstojećem vremenskom okviru boraviti u posjeti Crnoj Gori. Gradonačelnik Istanbula pohvalio je i dosadašnju saradnju Cetinja i turskog Gaziantepa, navodeći da je riječ o primjeru uspješnih i kontinuiranih bilateralnih međugradskih odnosa.

small3

(gradonačelnik Bogdanović i gradonačelnik Rio de Žaneira Eduardo Paeš)

Današnji sastanak bio je prilika i za susret gradonačelnika Bogdanovića sa gradonačelnikom Rio de Žaneira Eduardom Paešom, a akcenat je bio na iskustvima koja se tiču projekata vezanih za energetsku efikasnost.

Gradonačelnik Bogdanović sastao se i sa gradonačelnicom čileanske Prijestonice – Santjaga, Karolinom Tohom, kojoj je uputio i poziv da posjeti crnogorsku Prijestonicu.

small4

(gradonačelnik Bogdanović i gradonačelnica Santjaga Karolina Toha)

Gradonačelnik Bogdanović sastao se sa gradonačelnikom Bona Jirgenom Nimpthom, kao i sa gradonačelnikom Melburna Robertom Dojlom.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018