Gradonačelnik Bogdanović sastao se sa dr Antunom Sbutegom
17.09.2014

 

Tokom sastanka, više riječi bilo je o proteklim aktivnostima Prijestonice Cetinje u pogledu doprinosa crnogorsko – italijanskoj saradnji, ali i o budućnosti odnosa dvije države.

Gradonačelnik Bogdanović i dr Sbutega saglasili su se kako je protekli vremenski okvir donio brojne iskorake u crnogorsko – italijanskoj saradnji na mnogim poljima, ali i da je Cetinje u pomenutom procesu imalo izuzetnu ulogu.

Poseban dio razgovora odnosio se na predstojeće korake, koji – kako su se današnji sagovornici saglasili – moraju rezultirati daljim progresom u odnosima dvije zemlje. Privreda, kultura ili obrazovanje, samo su neki od segmenata bilateralnih odnosa u kojima postoji izuzetan potencijal za jačanje.

Gradonačelnik Bogdanović podsjetio je dr Sbutegu na brojne aktivnosti Prijestonice Cetinje, koje su prevashodno bile usmjerene u pravcu promocije italijanske kulture, ali i međugradske saradnje, pri čemu je posebno istakao izuzetno kvalitetne i sadržajne odnose sa Ambasadom Republike Italije u Crnoj Gori.

On je podsjetio na dosadašnju saradnju prijestonog grada sa italijanskim gradovima Gaeta i Spoleto, najavljujući da će ona u budućem vremenu biti dodatno osnažena.

Dr Sbutega naglasio je kako će tokom svog predstojećeg mandata u Italiji biti čvrsto posvećen daljem unaprijeđenju istorijski sadržajnih veza Crne Gore sa tom državom.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018