Generalni sekretar UN Ban Ki-mun uputio poziv gradonačelniku Bogdanoviću za učešće na Klimatskom samitu 2014.
16.09.2014

- Zadovoljstvo mi je da Vas pozovem na Klimatski samit, koji će biti održan u sjedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku, a čiji ću domaćin biti ja. Klimatske promjene i naš odgovor na njih, važno je pitanje našeg vremena. Samo udruženom akcijom bićemo u mogućnosti da dostignemo ciljeve iz Povelje Ujedinjenih nacija... Pozivam Vas da svojim učešćem doprinesete radu Samita kojim ćemo uticati na napore da obezbijedimo prosperitet, kvalitet i bezbjedan život za naše i buduće generacije – stoji, između ostalog, u pozivu generalnog sekretara UN.

Tokom Klimatskog samita 2014, gradonačelnik Bogdanović potpisaće pismo o namjerama kojim će biti iskazana podrška globalnoj Platformi o energetskoj efikasnosti. Među potpisnicima pisma biće više gradova svijeta koji će učestvovati na ovogodišnjem Samitu, a među kojima će Crnu Goru reprezentovati Cetinje.

Podsjetimo, Prijestonica Cetinje, kroz saradnju sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj, tokom posljednjih godina realizovala je više projekata iz oblasti energetske efikasnosti, a najznačajniji među njima je „Beautiful Cetinje“, čija je implementacija počela 2011. godine.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018