Gradonačelnik Bogdanović sastao se sa gradonačelnikom Amana Akelom Biltajiem
14.09.2014

Tokom razgovora, najviše pažnje posvećeno je temama iz oblasti privrede, odnosno uspostavljanju saradnje u toj sferi između dva grada.

Gradonačelnici Cetinja i Amana razmijenili su informacije o svojim gradovima, pri čemu je gradonačelnik Bogdanović predstavio investicione potencijale Cetinja.

Današnji sagovornici saglasili su se da do kraja godine u Crnoj Gori bude organizovan forum o privrednoj saradnji, čiji će gosti biti članovi Privredne komore Amana, među kojima će biti i najistaknutiji investitori iz Jordana.

Gradonačelnik Bogdanović današnji je susret iskoristio i kako bi upoznao gradonačelnika Biltaija sa već iskazanim interesovanjem jordanske kompanije „Al Qamer“ za ulaganje na području biznis zone u gornjem „Obodu“. U tom pogledu, gradonačelnik Amana iskazao je podršku pomenutoj ambiciji, ističući kako će i sam preporučiti Cetinje kao lokaciju koja investitorima nudi brojne podsticaje.

O istim temama bilo je više riječi i tokom susreta gradonačelnika Bogdanovića sa savjetnikom kralja Jordana Munder Hadadin. On je ohrabio pomenutu investiciju, pritom navodeći da investicioni potencijali jordanskih kompanija pružaju mogućnost značajnijih ulaganja i na prostoru jugoistočne Evrope.

Gradonačelnik Bogdanović, koji u Jordanu boravi na poziv tamošnjih državnih i privrednih subjekata, razgovarao je i sa predstavnicima više značajnih kompanija pri čemu im je predstavio mogućnosti investiranja u biznis zonama na Cetinju.

Inače, uoči aktuelne pozicije, gradonačelnik Biltaji bio je ministar turizma u Vladi Hašemitske Kraljevine Jordan. U Amanu, jednom od najznačajnijih privrednih i društvenih centara zapadne Azije, živi blizu tri miliona stanovnika, odnosno više od trećine populacije Kraljevine Jordan.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018