Gradonačelnik Bogdanović učestvovao na "Bled Strategic Forumu", susret sa gradonačelnikom Bleda Janezom Fajfarom
01.09.2014

Tokom foruma u Bledu, na kojem učestvuju brojni zvaničnici iz zemalja regiona i šire, prisutne su pozdravili predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor i predsjednik Skupštine Republike Slovenije Milan Brglez.

Na sastanku gradonačelnika Bleda i Cetinja, konstatovano je kako postoje preduslovi za uspostavljanje saradnje, prevashodno u pogledu turizma i kulture. U tom pogledu, naglašena je sličnost dva grada, s obzirom dana njihovo kulturno nasljeđe, ali i na slične geografske i druge karakteristike.

Gradonačelnici Fajfar i Bogdanović razgovarali su i o zajedničkom učešću u prekograničnim projektima. U tom kontekstu, oni su posebno naglasili mogućnost udruživanja kroz program „Europe for Citizens“.

Na sastanku je razgovarano i o „Bled Strategic Forumu“, pri čemu je naglašeno kako je riječ o izuzetno značajnom događaju i sa aspekta lokalne politike. Gradonačelnik Fajfar zahvalio je gradonačelniku Bogdanoviću na učešću na događaju, pri čemu je prihvatio njegov poziv da u budućem vremenskom okviru boravi u uzvratnoj posjeti Cetinju.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018