"Blok pet" pobjednici drugog street basket turnira "Cetinje 2014"
01.09.2014

U konkurenciji ekipa sa igračima do 16 godina, pobjednički pehar pripao je sastavu „Nemam ti kad“, takođe iz Podgorice.

Trodnevni turnir ove je godine protekao uz izuzetnu organizaciju, ali i odličnu posjetu, s obzirom da je mečeve od petka do ponedjeljka ispratilo više od hiljadu posjetilaca. Najveće interesovanje, svkako, vladalo je za sinoćnju završnicu, kojoj je prisustvovalo oko 500 gledalaca.

Na drugom street basket turniru „Cetinje 2014“ učestvovalo je čak 38 ekipa, a tokom tri dana odigrano je 117 mečeva. Na takmičenju koje su organizovali Prijestonica Cetinje i rekreativci iz parka „13. jul“, a čiji je prijatelj ove godine bila kompanija „DAA Montenegro“, učestvovali su sastavi sa Cetinja, iz Podgorice, Nikšića i Budve.

Završno veče obilježile su neizvjesne i uzbudljive borbe u obje konkurencije. Pritom, tokom noći, organizovana su i takmičenja za publiku sa prikladnim nagradama.

Nakon takmičenja u okviru četiri grupe, 17+ takmičenje sinoć je počelo osminom finala, čiji su mečevi nagovijestili kako favoriti u završnici neće imati lak posao. No, nakon partija koje su trajale oko sat i po, plasman u četvrtfinale izborile su ekipe „U zadnji čas“ (Cetinje), „Palada“ (Podgorica), „Spanulis“ (Podgorica), „Blok pet“ (Podgorica), „Dangerous“ (Cetinje), „Nik Basket“ (Nikšić), „Top Ten“ (Budva) i „Profesori“ (Podgorica).

Uzbuđenja su nastavljena i u četvrtfinalu, a najveća je donio meč u kojem je ekipa „Blok pet“, nakon velikog preokreta, izborila plasman u narednu rundu.

U polufinalu, prošlogodišnji prvaci, ekipa „Dangerous“, eliminisana je u susretu protiv budvanskog sastava „Top Ten“, a u duelu ekipa iz Podgorice „Blok pet“ bio je bolji od „Palade“.

Finalni meč, koji je odigran pred velikim brojem gledalaca, pripao je ekipi „Bloka pet“, koja je bila bolja od sastava „Top Ten“. Novi prvak turnira trijumfovao je rezultatom 21:15. U borbi za treće mjesto, pehar je pripao „Paladi“, koja je savladala „Dangerous“.

Jednako zanimljivo bilo je i na U16 takmičenju, koje je sinoć počelo polufinalnim mečevima. Podgorička ekipa „Nemam ti kad“ izborila je prolaz u finale trijumfom nad „Old School“ (Cetinje), dok je u susretu ekipa iz našeg grada sastav „Terminatori“ bio bolji od „Djeteline“. U finalu, pobjednički pehar pripao je sastavu „Nemam ti kad“, a u borbi za treće mjesto pobijedila je ekipa „Djetelina“.

Pobjedničkim ekipama u 17+ konkurenciji pripali su trofeji, ali i novčane nagrade od 400, 200 i 100 eura. Najbolji u konkurenciji U16 zavrijedili su trofeje turnira.

Nagrade i pehare učesnicima su uručili predstavnici organizatora, ali i niz bivših i sadašnjih košarkaških asova, poput Vlada Šćepanovića, Sava Đikanovića i Petra Popovića.

17+ TURNIR

Osmina finala

U ZADNJI ČAS (Cetinje) – ELEKTRO ČARAPIĆ (Podgorica) 15:0
PALADA (Podgorica) – DILEVA ŠKOLA (Podgorica) 12:11
SPANULIS (Podgorica) – DA PROBAMO (Cetinje) 15:11
PARK (Cetinje) – BLOK PET (Podgorica) 9:15
DANGEROUS (Cetinje) – MASLINE (Podgorica) 14:11
GRUPA GRAĐANA (Cetinje) – NIK BASKET (Nikšić) 3:15
TOP TEN (Budva) – VEZARE (Podgorica) 15:9
ROOKIE (Cetinje) – PROFESORI (Podgorica) 8:13

Četvrtfinale

U ZADNJI ČAS (Cetinje) – PALADA (Podgorica) 5:15
SPANULIS (Podgorica) – BLOK PET (Podgorica) 13:15
DANGEROUS (Cetinje) – NIK BASKET (Nikšić) 15:8
TOP TEN (Budva) – PROFESORI (Podgorica) 15:11

Polufinale

PALADA (Podgorica) – BLOK PET (Podgorica) 10:15
TOP TEN (Budva) – DANGEROUS (Cetinje) 15:11

Meč za treće mjesto

PALADA (Podgorica) – DANGEROUS (Cetinje) 11:5

Finale

BLOK PET (Podgorica) – TOP TEN (Budva) 21:15

U16 TURNIR

Konačan poredak

1. NEMAM TI KAD (Podgorica)
2. TERMINATORI (Cetinje)
3. DJETELINA (Cetinje)
4. OLD SCHOOL (Cetinje)

Prijestonica Cetinje zahvaljuje partnerima u organizaciji – rekreativcima iz parka „13. jul“, koji su i ove godine obavili izuzetan posao kako bi turnir bio uspješno organizovan. Posebnu zahvalnost dugujemo učesnicima turnira i posjetiocima, a nagrađenim ekipama čestitamo na uspjehu.

Treći street basket turnir u parku „13. jul“ biće održan u avgustu naredne godine.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018