Gradonačelnik Bogdanović, ispred Crne Gore, potpisao Pismo namjera o saradnji između NR Kine i zemalja CEE
29.08.2014

 

Naime, Pismo potpisano u sklopu dvodnevnog foruma, koji se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Češke Republike Miloša Zemana, proizilazi iz smjernica o saradnji Kine i zemalja CEE regije, utvrđenih ranije u Bukureštu.

prag2

Nakon potpisivanja zajedničkog dokumenta, gradonačelnik Bogdanović sastao se sa predstavnicima državne delegacije NR Kine, sa kojima je razgovarao o okvirima buduće saradnje.

Takođe, on je tokom drugog dana foruma u Pragu, razgovarao sa gradonačelnikom Sarajeva Ivom Komšićem. Njih dvojica zaključili su kako postoje izuzetne mogućnosti u pogledu saradnje Cetinja i Sarajeva u više različitih oblasti.

prag3

 

Gradonačelnici Bogdanović i Komšić saglasili su se da gradovi u narednom periodu, zajedničkim radom, kroz regionalnu saradnju, kreiraju komplementarnu turističku ponudu koju će zajedno predstaviti na tržištu NR Kine. Sagovornici su konstatovali da postoji značajan prostor i obostrani interes u pravcu uspostavljanja privredne i ekonomske saradnje između gradova i njihovih privrednika.

Istovremeno, gradonačelnik Bogdanović danas se sastao i sa gradonačelnikom Skoplja Kočetom Trajanovskim, sa kojim je dogovorio intenziviranje saradnje u narednom periodu.

prag4

Dvodnevni forum u Pragu, na kojem je crnogorsku delegaciju predvodio gradonačelnik Bogdanović, biće okončan danas.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018