„Njeguška trpeza“: Sjajno jubilarno izdanje, „Njeguški vikend“ protekao izuzetno uspješno
23.08.2014

Današnjem događaju na Njeguškom trgu, koji je dio dvodnevne manifestacije „Njeguški vikend“, prisustvovale su hiljade posjetilaca, koji su ispratili brojne sadržaje – počev od muzičkog koncerta, preko degustacije njeguških specijaliteta, sve do izbora najuređenijeg dvorišta na Njegušima.

Brojni posjetioci na Njeguše su počeli da pristižu znatno uoči početka manifestacije, zakazanog za podne.

Jubilarno izdanje „Njeguške trpeze“ otvorio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović koji je iskazao izuzetno zadovoljstvo time što je pomenuti događaj postao neodvojivi dio ljetnjeg kulturnog kalendara, ali i zbog činjenice da je na Njegušima ove godine prvi put organizovan dvodnevni kulturno – zabavni program.

- Ova me prilika obavezuje da, prije svega, čestitam svima koji su dio organizacije „Njeguške trpeze“ na ovom značajnom jubileju. Kako su godine odmicale, ovaj je događaj samo dodatno dobijao na značaju i zato smo svi ponosni na činjenicu da Njeguši danas imaju manifestaciju po kojoj su široko prepoznati. Manifestaciju koja dodatno afirmiše kulturnu, ali i turističku ponudu podlovćenskog kraja.

Sve to, plod je ozbiljnog rada lokalnog stanovništva i privrednika, koji mogu predstavljati primjer i mnogo većim sredinama – na koji način treba udruženo raditi u cilju dobrobiti svog mjesta, a time i svog grada. Upravo iz tog razloga, Prijestonica Cetinje uvijek je bila saveznik naših Njeguša u organizaciji ovakvih i sličnih događaja, a ove smo godine zajedno dodatno doprinijeli afirmaciji kulturnih i zabavnih sadržaja, organizujući dvodnevni „Njeguški vikend“ - rekao je on otvarajući manifestaciju.

Ispred Njeguša, na otvaranju manifestacije obratio se Krsto Kovačević, koji je pozdravio prisutne i zahvalio posjetiocima što su i ove godine u velikom broju posjetili „Njegušku trpezu“. On je iskazao zadovoljstvo činjenicom da pomenuti događaj, upravo tokom jubilarnog izdanja, bilježi izuzetnu posjetu, ali i nove organizacione iskorake, uključujući i uspostavljanje dvodnevne kulturno – zabavne manifestacije na Njegušima.

U sklopu zabavnog programa, pred više hiljada gostiju nastupili su Zoran Kalezić, Tanja Šeter, cetinjsko Kulturno – umjetničko društvo „Njegoš“, Stevo Čavor, „Janković“ band i Rajko Joličić.

Izuzev muzike, posjetioci su posebno mogli da uživaju u degustaciji lokalnih proizvoda – prije svega u pršuti i mliječnim proizvodima – ali i u različitim vrstama pića.

Kako to tradicija nalaže, na današnjoj "Njeguškoj trpezi" izabrana su i najuređenija dvorišta na Njegušima. Prvo mjesto pripalo je Senki i Aniti Čavor, drugo Branki i Nikici Popović, a treće Denisu Donskom. Kada je riječ o istom priznanju u kategoriji privrednika, nagrada je pripala kompaniji "Njeguška sijela d.o.o. - IV-MI Popović".

Prijestonica Cetinje zahvaljuje Turističkoj organizaciji grada, Savjetu MZ „Njeguši“, Udruženju proizvođača njeguških specijaliteta, lokalnim privrednicima i stanovnicima, Organizaciji za zaštitu prava autora muzike Crne Gore, mesnoj industriji „Goranović“, a prije svega posjetiocima, na činjenici da je „Njeguški vikend“, kao nova dvodnevna manifestacija u kalendaru „Ljeta u Prijestonici“ protekao izuzetno uspješno.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018