"Royal Music 2014": Pobjednici finala "Rolling Humes" (Rijeka), spektakularan koncert "Hladnog piva"
03.08.2014

Treća festivalska noć nije se bitno razlikovala u odnosu na prethodne dvije - protekla je uz odlične nastupe i u takmičarskom i u revijalnom dijelu, sjajne reakcije brojne publike i odličnu organizaciju. Takođe, završnica je donijela i odgovor o pobjedniku takmičarskog dijela festivala, koje je ove godine bilo posvećeno Dinu Dvorniku – nagrada od 2.000 eura pripala je bendu "Rolling Humes" iz Rijeke.

Finale takmičenja: Šest odličnih bendova

U finalnoj večeri takmičarskog dijela, nastupilo je šest bendova sa područja bivše Jugoslavije - "Rolling Humes" (Rijeka), "Hulahoop" (Kamnik), "The Bangcocks" (Beograd), "Silente" (Dubrovnik), "Rock in Peace" (Nikšić) i "Epten" (Kumanovo). Takmičenje je i ovog puta bilo žanrovski posve raznovrsno - od klasičnog rock zvuka, sve do post-rocka i indie izvedbi.

sjajnog riječkog sastava "Rolling Humes".

Finale je donijelo izuzetno kvalitetne nastupe, pri čemu žiri nije imao lak zadatak kada je u pitanju proglašenje pobjednika. Takođe, nastup šest pomenutih sastava privukao je brojnu publiku, te je Ljetnja pozornica gotovo od samog početka noći bila ispunjena.

Podsjetimo, "Rolling Humes" su treći pobjednici takmičarskog dijela na festivalu „Royal Music“. Naime, prošle godine, nagrada je pripala bendu „Sane“ iz Zagreba, a godinu ranije, kada su u takmičarskom dijelu nastupali crnogorski sastavi, grupi „Zoon Politikon“ (Podgorica).

Riječ je o jedinom takmičenju u Crnoj Gori koje okuplja alternativne bendove iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Opšti je utisak i da, kako godine odmiču, takmičenje postaje sve kvalitetnije u pogledu bendova koji se predstavljaju publici na Ljetnjoj pozornici.

Izuzetan nastup „Hladnog piva“

Nakon Vlade Divljana i „Galije“, revijalni dio festivala ove je večeri donio nastup hrvatskog punk-rock benda „Hladno pivo“. 
Članovi kultnog zagrebačkog sastava pred brojnom publikom svirali su gotovo dva sata, a tom prilikom na Ljetnjoj pozornici izveli su i najpopularnije pjesme sa dosadašnjih osam albuma. Posjetioci su sa hrvatskim sastavom horski pjevali hitove poput „Supermen“, „Planeta“, „Nije sve tako sivo“, „Pitala si me“, „Ezoterija“ i brojne druge.

Time je na sjajan način okončano treće izdanje festivala „Royal Music“, koji danas sa pravom spada među vodeće festivale alternativne muzike u Crnoj Gori.

Ovogodišnji festival donio je nove iskorake u organizacionom pogledu, a Prijestonica Cetinje i agencija „Comfortably Numb“ posebno zahvaljuju posjetiocima koji su i ovog puta na izuzetan način ispratili sve događaje.

Tokom sve tri večeri, takmičarski dio obilježili su kvalitetni nastupi bendova, među kojima je bilo i više onih koji su u dosadašnjem radu sticali značajna priznanja na najznačajnijim regionalnim muzičkim smotrama.

Sjajni koncerti u revijalnom dijelu

Revijalni dio i ovog je puta donio sjajne koncerte. Prva noć ostaje upamćena po izuzetnom nastupu Vlade Divljana i Ljetno kino Big Banda, počev od repertoara „Idola“, sve do fascinantnih izvedbi Divljanovih autorskih pjesama. Drugo veče donijelo je koncert „Galije“, čiji su članovi tokom cjelokupnog nastupa, sastavljenog od najpoznatijih hitova, bili praćeni izuzetnim reakcijama publike. Tokom završne noći, članovi „Hladnog piva“ samo su potvrdili zbog čega sa pravom spadaju među najzapaženije bendove u regiji, ali i da imaju veliku bazu fanova na Cetinju i u Crnoj Gori.

Kako se i očekivalo, „Royal Music 2014“ okupio je raznovrsnu publiku. Tokom tri festivalske noći, na Ljetnjoj pozornici su uz posjetioce sa Cetinja bili i ljubitelji alternativnog zvuka iz svih krajeva Crne Gore. Jednako je značajno što je „Royal Music 2014“ i ovog puta ispratili brojni turisti, kao i posjetioci iz susjednih zemalja.

Hvala

Iako je tokom dva od tri festivalska dana na Cetinju bilo oblačno, a povremeno i kišovito, tokom koncerata na Ljetnjoj pozornici, i ove godine, vremenske neprilike su izostale. Tri večeri ispratilo je blizu 9.000 posjetilaca.

Prijestonica Cetinje zahvaljuje partnerima u organizaciji - agenciji „Comfortably Numb“, brojnim sponzorima, tehničkom osoblju, našim sugrađanima i gostima, zahvaljujući kojima je naš grad i ovog puta prepoznat kao jedan od najznačajnijih u Crnoj Gori kada je u pitanju promocija i afirmacija alternativne muzike.

Festival „Royal Music“, danas neodvojivi dio programa „Ljeto u Prijestonici“, ostaje jedna od najznačajnijih manifestacija kojima pripada mjesto u vrhu ljetnjeg kulturnog kalendara na Cetinju, ali i šire.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018