Na Cetinju otvoren "Kamp za mlade" u okviru projekta "Prema Evropskoj uniji"
25.07.2014

 

Tokom otvaranja trodnevnog događaja, upriličenog u hotelu “Grand”, organizatore i učesnike pozdravio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, naglašavajući značaj informisanja mladih o procesu evropskih integracija.

- Vjerujem da ovom prilikom nije neophodno naglašavati značaj kontinuiranog i posvećenog rada u pravcu promocije i afirmacije ciljeva koji su obuhvaćeni procesom evropskih integracija. Jer, članstvo u Evropskoj uniji, strateški je cilj koji nema alternativu. Zadovoljstvo mi je i što mogu da konstatujem da Evropski pokret u Crnoj Gori, kroz realizaciju svojih projekata, ostaje posvećen Cetinju, ne samo kao Prijestonici naše države, već i kao gradu koji sa godinama jača svoju ulogu diplomatskog centra Crne Gore.

Pomenuta uloga ne pripda našem gradu samo zahvaljujući istoriji, već je zastupljena i u aktuelnom vremenu, a biće u potpunosti zaokružena preseljenjem sjedišta Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija u naš grad. Stoga, vjerujem da mogu konstatovati i kako odluka da Cetinje bude dio projekta koji nosi naziv “Prema Evropskoj uniji”, jeste logična i opravdana – istakao je gradonačelnik Bogdanović.

Uz gradonačelnika Bogdanovića, tokom otvaranja “Kampa za mlade”, prisutne su pozdravili i predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilo Radulović i savjetnica za vladavinu prava i evropske integracije u političkom sektoru Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Barbara Rotovnik.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018