Održana svečanost povodom završetka projekta "Eko kalendar uljepšavanja Cetinja"
24.07.2014

 

Projekat, koji je između ostalog podrazumijevao sadnju novih stabala i uređenje dijela zelenih površina u gradu, podržala je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, a realizovan je i uz saradnju sa Prijestonicom Cetinje, Službi zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje, preduzećem “Komunalno” - Cetinje, radiom “Cetinje”, Nevladinom organizacijom “Aktivna zona”, te brojnim pojedincima.

Tokom svečanosti, prisutne je pozdravila zamjenica gradonačelnika Prijestonice Cetinje Ana Nikolić, koja je konstatovala kako projekat “Eko kalendar uljepšavanja Cetinja” predstavlja još jednu potvrdu da je civilni sektor na Cetinju sve aktivniji.

- Želim sa vama podijeliti zadovoljstvo time što, kako vrijeme odmiče, naš grad dobija još jednu posvećenu pokretačku snagu, koja već sada stoji iza doprinosa brojnim društvenim procesima. Naravno, riječ je o civilnom sektoru, čijih niz organizacija danas prepoznajemo kao primjer odgovornog i neumornog rada, a prije svega i kao naše partnere na putu ka realizaciji važnih lokalnih inicijativa. A jedna od tih nevladinih organizacija, bez sumnje, jeste i „Moj put“, koja je za relativno kratko razdoblje svog postojanja već uradila mnogo na doprinosu svom gradu. Da je tako, potvrđuje i projekat čijoj završnoj konferenciji prisustvujemo, a zahvaljujući kojem je Cetinje oplemenjeno, i to kroz široku saradnju sa nizom institucija – kazala je ona.

Ispred NVO “My Way - Moj put” obratila se programska direktorka Mirjana Lipovina, a prisutne je pozdravio i predsjednik cetinjske Nevladine organizacije “Aktivna zona” Miloš Marković.

Posjetioci su na današnjoj svečanosti ispratili i dokumentarni film o realizaciji projekta “Eko kalendar uljepšavanja Cetinja”, nakon čega su uručene zahvalnice partnerskim organizacijama i pojedincima.

Plakete su dodijeljene gradonačelniku Prijestonice Cetinje Aleksandru Bogdanoviću, Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Nevladinoj organizaciji “Aktivna zona”, d.o.o. “Komunalno” - Cetinje, radiju “Cetinje”, Službi zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje, te profesoru Zdravku Pejoviću, profesorici Dejani Dizdar i predsjedniku Savjeta mladih Prijestonice Cetinje Filipu Stanojeviću.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018