Koncertom na Dvorskom trgu sinoć završeno cetinjsko domaćinstvo programu "Mostovi Balkana govore"
20.07.2014

Naime, na centralnom gradskom trgu upriličen je nastup više folklornih sastava iz različitih zemalja Balkanskog poluostrva, čime je još jednom simbolično ukazano na značaj zajedničkih aktivnosti u pogledu prezentacije kulturnog nasljeđa naroda Jugoistočne Evrope.

Uoči sinoćnjih nastupa, učesnike, goste i posjetioce pozdravila je sekretarka za kulturu u Prijestonici Cetinje Žana Lekić koja je kazala kako je cetinjsko domaćinstvo konferenciji „Mostovi Balkana govore“ proteklo u znaku poruka koje pozivaju na zajedništvo naroda.

- U protekla dva dana, imali smo niz raznovrsnih događaja – od onih formalne prirode, sve do kulturnih dešavanja, među kojima bih posebno izdvojila sinoćnji skup na Rijeci Crnojevića. I stoga, drago mi je što mogu istaći da su svi događaji cetinjskog domaćinstva protekli uspješno, te se nadam da će naši dragi gosti, a prije svega prijatelji iz gradova regiona, „Fondacije Balkanika“ i UNESCO ponijeti lijepe uspomene iz crnogorske Prijestonice – kazala je ona.

Tokom umjetničkog programa, na Dvorskom trgu upriličeni su nastupi četiri grupe i izvođača – kvarteta „Zehir“, ansambla „Chudesia“, Danice Nikić i Kulturno – umjetničkog društva „Njegoš“ sa Cetinja.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018