Gradonačelnik Bogdanović razgovarao sa generalnom direktorkom UNESCO Irinom Bokovom
19.07.2014

Sastanku koji je upriličen u Prijestonici Cetinje, prisustvovali su i nacionalni koordinator Nacionalnog tijela za UNESCO Branislav Mićunović, te ambasadorka Crne Gore u Francuskoj i predstavnica naše države pri UNESCO Irena Radovića.

Tokom sastanka, najviše riječi bilo je o projektu upisa Istorijskog jezgra Cetinja na Listu zaštićene svjetske baštine, pri čemu je gradonačelnik Bogdanović predstavio sagovornici dosadašnje, ali i predstojeće aktivnosti Prijestonice Cetinje u tom pogledu.

Gospođa Bokova iskazala je zadovoljstvo zbog susreta sa gradonačelnikom Bogdanovićem, pritom naglašavajući da će  UNESCO i dalje pružati intenzivnu podršku ambiciji Prijestonice Cetinje da istorijsko jezgro grada bude upisano na Listu zaštićene svjetske baštine.

Gradonačelnik Bogdanović kazao je i kako su, uz Prijestonicu Cetinje, u čitav proces uključene i brojne resorne državne institucije, pri čemu su sugestije i izvještaji koji gradskoj upravi dolaze od strane UNESCO od posebnog značaja.

Tokom razgovora, konstatovano je i da su u dosadašnjoj fazi izrade Nominacionog dosijea za upis Cetinja na Listu zaštićene svjetske baštine već ispoštovane preporuke i sugestije od strane komisije i eksperata UNESCO, pri čemu je izraženo uvjerenje da će dio momentalno otvorenih pitanja u predstojećem periodu biti uspješno riješen.

Generalna direktorka UNESCO posebno interesovanje iskazala je za proces izrade nominacionog dosijea za upis Cetinja na Listu zaštićene svjetske baštine.

Tokom današnjeg sastanka, govoreno je i o dinamici predstojećih aktivnosti, pri čemu je naglašeno da će one biti realizovane uz punu koordinaciju sa UNESCO.

Po završetku sastanka, gospođa Bokova je, zajedno sa gradonačelnikom Bogdanovićem, predsjednikom Nacionalnog tijela za UNESCO gospodinom Mićunovićem, predstavnicom Crne Gore pri UNESCO gospođom Radović, obišla istorijsko jezgro Cetinja.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018