"Riječka noć" protekla uspješno, brojni posjetioci prisustvovali nizu događaja
13.07.2014

 

Događaj koji je organizovan u saradnji Prijestonice Cetinje, Turističke organizacije Prijestonice Cetinje i Mjesne zajednice “Rijeka Crnojevića” i ovog je puta privukao brojne posjetioce, koji su bili u prilici da uživaju u sadržajnom i višečasovnom umjetničkom programu, degustaciji specijaliteta iz Riječke nahije, a prvi put i Festivalu crnogorskih vina u Rijeci Crnojevića.
Iako je tokom većeg dijela dana padala kiša praćena grmljavinom, tokom popodneva je uslijedilo razvedravanje, pa je “Riječka noć” počela kako je prethodno najavljeno, u 18 časova.

Znatan dio publike već je bio na riječkom šetalištu na početku muzičkog programa, kojeg je otvorio mladi cetinjski muzičar Darko Martinović. Neposredno nakon 20 časova, na pozornici su se pojavili i članovi poznatog sastava “Legende”, koji su pred brojnim posjetiocima nastupali gotovo dva i po sata. I druga “Riječka noć” svojom je završnicom bila namijenjena ljubiteljima elektronske muzike, s obzirom da je sa riječkog mosta nastupio DJ Serdar.

U umjetničkom programu druge “Riječke noći” učestvovali su i članovi cetinjskog Kulturno – umjetničkog društva “Njegoš”.

Baš kako je to bilo i prošle godine, posjetioci “Riječke noći” i ovog su puta bili u prilici da uživaju u domaćim specijalitetima. Na štandovima na riječkom šetalištu služena je pastrmka, riblja čorba, pašta i drugi prehrambeni proizvodi.

Takođe, tokom “Riječke noći” održan je i Festival crnogorskih vina, koji je okupio niz proizvođača iz različitih krajeva Crne Gore.Prema odluci komisije, najbolje ocijenjeno vino na festivalu bio je “Plato Vranac 2011” proizvođača “Vinarija Burić” iz Podgorice, dok je među vinima sa područja Riječke nahije najbolju ocjenu dobio “Excellent Vranac 2011” proizvođača Ljubomira Vukmirovića sa Meteriza.

Uz šetalište, posjetioci su sinoć ispunili i bašte ugostiteljskih objekata u Rijeci Crnojevića.

Prema procjeni organizatora, svim segmentima ovogodišnje “Riječke noći” prisustvovalo je više od 2.500 posjetilaca, a tokom dana u Rijeku Crnojevića stiglo je oko 700 automobila, ali i više autobusa iz nekoliko crnogorskih gradova. Riječ je o izuzetnoj brojci, s obzirom na vremenske prilike uoči početka događaja.

Druga “Riječka noć” donijela je nove iskorake u odnosu na prošlogodišnju manifestaciju u Rijeci Crnojevića, kako u pogledu organizacije, tako i kada je riječ o raznovrsnosti sadržaja. Stoga, već sada se može govoriti o događaju koji postaje tradicionalan, ali i koji na izuzetan način doprinosi afirmaciji Riječke nahije, počev od turizma, sve do prezentacije i distribucije lokalnih proizvoda.

Prijestonica Cetinje i Turistička organizacija Prijestonice Cetinje zahvaljuju Mjesnoj zajednici “Rijeka Crnojevića”, mještanima, ugostiteljima, poljoprivrednim i drugim proizvođačima, ali i svim ostalim organizacijama i pojedincima koji su doprinijeli izuzetnom uspjehu druge “Riječke noći”. Iznad svega, zahvaljujemo brojnim posjetiocima koji su ispratili sinoćnju manifestaciju.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018