Gradonačelnik Bogdanović dobio prestižnu nagradu „Najgradonačelnik“ regiona jugoistočne i srednje Evrope
04.07.2014

Ova tradicionalna nagrada dodjeljuje se gradonačelnicima koji su svojim aktivnostima doprinijeli stvaranju povoljnog ambijent za razvoj biznisa i ekonomije u regionu jugoistočne i srednje Evrope.

 

Gradonačelnik Bogdanović je, zahvaljujući se organizatorima na prestižnoj nagradi, istakao da dodjela ovog priznanja predstavlja potvrdu da je Cetinje, kroz stvaranje veoma povoljnog poslovnog ambijenta koje karakterišu izdašni fiskalni i finanisjki podsticaji za investitore, postalo atraktivna investiciona destinacija.

-Cijenim da ovakva priznanja posebno ohrabruju u vrijeme kada svi u regionu i dalje osjećamo djelovanje ekonomske i finansijske krize, ali i obavezuje da predano nastavimo da radimo u pravcu privlačenja investicija, kao ključnog generatora ekonosmkog rasta i razvoja svake lokalne zajednice. Jer, samo kroz stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta i snažniju regionalnu saradnju možemo doprinijeti privlačenju slobodnog kapitala i realizaciji kapitalnih investicija, što treba da rezultira otvaranjem novih radnih mjesta i podizanjem nivoa kvaliteta života naših sugrađana – istakao je gradonačelnik Bogdanović

Za dobijanje nagrade najmenadžera i najkompanija regiona jugoistočna i srednja Evropa nominovano je više stotina ljudi iz biznisa, te grana i oblasti privrede iz 14 zemalja Evrope.

Prema odluci stručnog žirija Direkcije Agencije za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope, koja već tradicionalno dodjeljuje nagrade, priznanje "Ličnost godine regiona" ove godine dobili su predsjednik Republike Poljske Bronislav Komorowski za desetogodišnje uspješno djelovanje u Evropskoj uniji i predsjednik Albanije Bujar Nishani za doprinos da Albanija dobije status kandidata za članstvo u EU. Nagradu „Najministar regiona“ dobio je ministar finansija u Vladi Crne Gore dr Radoje Žugić.

Povodom dobijanja nagrade, gradonačelnika Prijestonice Cetinje i druge dobitnike priznanja, primio je i Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine gospodin Bakir Isetbegović. Tom prilikom, Isetbegović je čestitao dobitnicima na nagradi i zahvalio na njihovom doprinosu jačanju regionalne sardnje.

U susret izboru za „Najgradonačelmnika“, gradonačelnik Bogdanović je učestvovao na poslovnoj konferenciji u Sarajevu na kojoj je govorio o doprinosu lokalnih uprava u cilju podrške biznisu.

-Nemam dilemu da upravo na gradskim upravama danas leži važna odgovornost u pogledu kreiranja povoljnog poslovnog ambijenta, koji će njihovim građanima, kroz privlačenje investicija, ponuditi nova zaposlenja. Bez mnogo dvoumljenja, istaći ću da obezbjeđivanje uslova za otvaranje novih radnih mjesta danas jeste jedna od temeljnih funkcija djelovanja gradskih uprava. I stoga, duboko sam uvjeren da jedini put ka tom cilju može biti ostvaren kroz kvalitetno koncipirane povlastice i stimulanse koje će opštine i gradovi regiona ponuditi onima koji su zainteresovani da prošire svoje djelatnosti ili da započnu novi biznis.-istakao je gradonačelnik Bogdanović u svom izlaganju na Poslovnoj konferenciji u Sarajevu

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018