"Mala matura": Cetinjski mališani obilježili završetak predškolskog obrazovanja
01.07.2014

Kako je to već tradicija, naše mlade sugrađanke i sugrađani koji će već od septembra biti u klupama prvih razreda osnovnih škola, prodefilovali su Njegoševom ulicom, u prisustvu brojnih sugrađana.

Nakon defilea, uslijedila je svečanost u hotelu „Grand“, na kojoj su se mališanima obratili direktorica Javne predškolske ustanove „Zagorka Ivanović“ Senka Vuksanović i sekretar za socijalnu politiku i mlade Prijestonice Cetinje Božidar P. Drecun.

Direktorica JPU „Zagorka Ivanović“ Senka Vuksanović poželjela je mališanima koji su do danas pohađali vrtić uspjeh u daljem školovanju.

Ona je istakla kako je rukovodstvu i nastavnom kadru JPU „Zagorka Ivanović“ bilo zadovoljstvo raditi sa djecom koja će od naredne školske godine biti nove učenice i učenici cetinjskih osnovnih škola.

Vuksanović je zahvalila Prijestonici Cetinje na podršci organizaciji „Male mature“, pri čemu je najavila da uskoro – u saradnji Prijestonice Cetinje i JPU „Zagorka Ivanović“ – počinje gradnja nove učionice u okviru Centralnog vrtića.

Sekretar Sekretarijata za socijalnu politiku i mlade Prijestonice Cetinje Božidar P. Drecun poželio je još jednoj generaciji mališana koju je iznjedrila JPU „Zagorka Ivanović“ puno uspjeha tokom osnovnog obrazovanja.

- Iza vas je lijep period druženja i prvih saznanja kojeg ćete se rado sjećati, a koji, prije svega, predstavlja izuzetnu podlogu za izazove koji se nalaze pred vama. Naravno, kada ste imali privilegiju da budete dio Javne predškolske ustanove „Zagorka Ivanović“ i da vas u minulim godinama obrazuje i vaspitava njihov, po mom mišljenju, najbolji predškolski nastavni kadar u Crnoj Gori, onda sam siguran da u osnovno obrazovanje ulazite više nego spremni - kazao je on.

U okviru „Male mature“, na terasi hotela „Grand“ organizovana je i zabava za djevojčice i dječake.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018