Gradonačelnik Bogdanović razgovarao sa Sekretarom Sekretarijata za medjuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu u Vladi Vojvodine
23.06.2014

Tokom razgovora, Gradonačelnik Bogdanović je sagovornika upoznao sa aktuelanim projektima na Cetinju, za koje očekuje da će doprinijeti povećanju kvaliteta života građana Prijestonice.

Ocjenjujući da je otvaranje novih radnih mjesta najvećči izazov, ali i ključni zadatak današnjice, kako lokalnih tako i centralnih vlasti, gradonačelnik Bogdanović je upoznao Sekretara Bugarskog sa realizovanim aktivnostima na kreiranju povoljnog poslovnog ambijenta na Cetinju.

- Na Cetinju je kreiran veoma povoljan poslovni ambijent, koji karakterišu izdašni fiskalni i finansijski podsticaji za investitore, te vaoma efikasna lokalna administracija. Očekujemo da će to doprinijeti privlačenju investitora i otvaranju novih radnih mjesta za naše sugrađane – istakao je gradonačelnik Bogdanović.

foto24061

Imajući u vidu snažan potencijal za razvoj turizma u crnogorskoj Prijestonici, Gradonačelnik je gosta upoznao da lokalna uprava, sa posebnom pažnjom, radi na realizaciji razvojnih projekata koji trebaju da dopriniesu stvaranju jedne komplementarne turističke ponude, koja treba da doprinese dinamičnijoj valorizaciji svih onih potencijala sa kojima raspolaže crnogorska Prijestonica.

Sagovornici su konstatovali da postoje zajednički interesi za produbljivanje saradnje između Prijestonice Cetinje i Vojvodine, sa ciljem stvaranja zajedničke pltaforme za ciljem korišćenja predpristupnih fondova EU.

U svijetlu obilježavanja Dana javne službe, konstatovana je potreba da se za kvalitetan razvoj lokanih zajednica jačaju mjesne zajednice, kao najneposredniji oblik lokalne samouprave.

Na kraju sastanka, sekretar Bugarski je upoznao gradonačelnika sa položajem crnogoraca u Vojvodini, koji, prema riječima, gospodina Bugrskog, imaju dostojansven status i položaj kao manjinska zajednica na teritoriji strane države, te da će uskoro biti podržana inicijativa da baš upravo na teritoriji Vojvodine egzistira konzulrano odjeljenje za potrebe crnogoraca na tom teritoriju.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018