Gradonačelnik Bogdanović razgovarao sa savjetnicima Borda direktora EBRD
19.06.2014

 

Tokom razgovora sa gostima, gradonačelnik Bogdanović govorio je o značaju Cetinja, njegovoj izuzetnoj istorijskoj ulozi, ali i razvojnim projektima koji se realizuju u crnogorskoj Prijestonici.

Posebna pažnja na sastanku posvećena je aktivnostima na realizacuju projekta izgradnje žičare Kotor – Lovćen – Cetinje, za čiju realizaciju je Evropska banka za obnovu i razvoj obezbjedila i finansijsku podršku.

Gradonačelnik Bogdanović je tokom sastanka, ukazujući na značaj ovog projekta, izrazio očekivanje da će se u najskorijem periodu završiti sve potrebne procedure koje su neophodne da se realizuju, kako bi se stvorili uslovi za raspisivanje medjunarodnog javnog poziva za odabir privatnog partnera. Podsjećajući goste na veoma složene i zahtjevne aktivnosti koje su do sada urađene na ovom projektu, Gradonačelnmik Bogdanović je izrazio očekivanje da će Plan posebne namjene Nacionalnog parka Lovćen, za koji je završena rasprava na plenumu Skupštine Crne Gore, a koji je ključni preduslov za raspisivanje tendera, biti usvojen već narednih dana od strane najvišeg zakonodavnog tijela Crne Gore.

- Po usvajanju plana posebne namjene Nacionalnog parka Lovćen, biće raspisana javna rasprava o Koncesionom aktu koji je urađen uz podršku EBRD-a, nakon čega ćemo odmah raspisati medjunarodni javni tender za odabir privatnog partnera – istakao je gradonačelnik Bogdanović u svom obraćanju.

Učesnici sastanka su zajednički ocijenili da ovaj projekat predstavlja razvojnu šansu za Cetinje, ali i Crnu Goru, te da će snažno doprinijeti valorizaciji kulturno-istorijskog nasledja kojim crnogorska Prijestonica raspolaže.

Predstavnici EBRD-a, na čelu sa Šefom kancelarije u Crnoj Gori Djulijom Morenom, ohrabrili su napore Prijestonice za realizaciju projekta izgradnje žičare, te iskazali interesovanje i spremnost da i dalje pružaju podršku projektu.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018