Turizam: Cetinje svrstano u 'A' kategoriju na nacionalnom nivou
13.06.2014

Riječ je o nacionalnoj turističkoj kategorizaciji, a proglašenje Cetinja ’A’ destinacijom uticaće na posjete, ali i renome našeg grada u oblasti turizma, počev od predstojeće sezone.

U saopštenju Turističke organizacije Prijestonice Cetinje, između ostalog, stoji sljedeće:

Odlukom Ministarstva održivog razvoja i turizma, a na inicijativu Turističke organizacije Prijestonice Cetinje, naš grad prvi put je svrstan u ’A’ kategoriju turističkog mjesta.

Kao ključni razlozi za rekategorizaciju, koji su ranije predočeni iz gradske Turističke organizacije, navedeno je postojanje više od 100 kulturnih dobara na gradskom i ruralnom području, potom činjenica da je Cetinje samo tokom prošle godine posjetilo više od 150.000 turista, ali i da grad posjeduje neophodnu saobraćajnu i drugu infrastrukturu neophodnu kada su u pitanju turistička mjesta.

Rekategorizacija će bitno doprinijeti daljoj promociji i afirmaciji turističkih potencijala Cetinja, a što je najbitnije, uticaće i na novi rast turističkih posjeta istorijskoj, kulturnoj i duhovnoj Prijestonici Cetinje.

Dodjela ’A’ kategorije našem gradu, takođe, motivisaće Turističku organizaciju, Prijestonicu Cetinje i druge relevantne institucije da nastave sa implementacijom niza mjera i programa koji se tiču osavremenjivanja turističke ponude - navedeno je u saopštenju Turističke organizacije Prijestonice Cetinje.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018