Gradonačelnik Bogdanović obišao radove na Vinskoj kući u Njegoševom parku
23.05.2014

 

Tokom posjete, gradonačelnik Bogdanović iskazao je zadovoljstvo dosadašnjom dinamikom radova, s obzirom da je objekat u potpunosti rekonstruisan, te da je do otvaranja jedinstvenog objekta – u kojem će građani i turisti moći da degustiraju i kupe domaća vina – preostalo još opremanje objekta.

Uz to, tokom razgovora sa gradonačelnikom Bogdanovićem, direktorica Turističke organizacije Prijestonice Cetinje Ana Ivanović i predstavnici kompanije „Bombeton“ koja izvodi radove, istakli su kako je u proteklom periodu izgrađen i dio ograde sa kapijom, te da dio radova na tom planu još predstoji.

Gradonačelnik Bogdanović istakao je nakon obilaska kako će Vinska kuća primiti prve posjetioce već tokom narednog mjeseca, te da će biti u punoj funkciji u toku turističke sezone.

Direktorica TOPC Ana Ivanović naglasila je kako će ta gradska ustanova, gradnjom Vinske kuće, u svojoj ponudi imati jedinstveno mjesto, prevashodno namijenjeno promociji i prezentaciji vina kao turističkog proizvoda Crne Gore.

Objekat u kojem će se nalaziti Vinska kuća donedavno je bio zapušten, a tokom radova biće hortikulturno uređen i dio Njegoševog parka.

Gradnja Vinske kuće, uz opremanje i uređenje pratećih i okolnih sadržaja, vrijedna je oko 65.000 eura i dio je IPA projekta „Wine Tourism Network“, koji podrazumijeva razvoj vinske mreže između Prijestonice Cetinje i Neretvansko – dubrovačke Županije, odnosno Crne Gore i Hrvatske.

Cjelokupan projekat podrazumijeva i povezivanje proizvođača vina iz dvije države, uz mogućnost ponude i prezentacije njihovih proizvoda turistima i ljubiteljima vina. Čitav projekat vrijedan je 225.672 eura, od čega 85 odsto finansira Evropska unija.

vinskakucafebruar

(OBJEKAT PRIJE POČETKA RADOVA)

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018