Delegacija Prijestonice Cetinje u posjeti Gradu Splitu
07.05.2014

Posjeta je upriličena povodom Dana Grada Splita i velike proslave Dana zaštitnika tog grada Svetog Dujma.

Tokom proslave, predstavnici Prijestonice Cetinje prisustvovali su brojnim svečanostima, među kojima i Svečanoj sjednici Skupštine Grada Splita, te procesiji na rivi u čast Svetog Dujma, nakon čega su uslijedili i susreti sa rukodovstvom gradova čiji su predstavnici prisustvovali proslavi.

Gradonačelnik Bogdanović susreo se sa gradonačelnikom Splita Ivom Baldasarom, a tom prilikom više riječi bilo je o budućoj saradnji koja će se temeljiti na ranijim načelima saradnje Cetinja i Splita, koji su gradovi pobratimi još iz razdoblja bivše Jugoslavije.

Tokom boravka u Splitu, gradonačelnik Bogdanović razgovarao je i sa gradonačelnikom Grada Mostara Ljubom Bešlićem, gradonačelnicom Ankone Valerijom Manćineli i vrhom gradskih vlasti Dubrovnika i Velenja. Tokom tih razgovora, bilo je više riječi o aktuelnim pitanjima i uporednim iskustvima vezanim za funkcionisanje lokalnih zajednica, ali i o mogućoj saradnji u narednom vremenskom periodu.

Događajima u Splitu prisustvovao je i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

Inače, tokom posjete, gradonačelnik Bogdanović sastao se i sa predstavnicima Zajednice Crnogoraca u Splitu, sa kojima je razgovarao o aktuelnostima - kako onim koje se tiču rada gradske uprave na Cetinju, tako i o položaju crnogorske manjine u Hrvatskoj.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018