Na Cetinju održan šesti Međunarodni festival stvaralaštva mladih “Kinotavrik”
01.05.2014

Riječ je o drugom izdanju pomenutog festivala na Cetinju, nakon minule godine. Baš kao i tada, brojna publika u “Zetskom domu” i danas je bila u prilici da prisustvuje brojnim muzičkim, plesnim i glumačkim tačkama najmlađih umjetnika iz Crne Gore i Ruske Federacije.

Festival je otvorio gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, koji je iskazao zadovoljstvo što pomenuti festival doživljava svoje novo izdanje u našem gradu.

- Dječje stvaralaštvo, koje se u ovom slučaju ogleda kroz muziku, ples i glumu, moćno je da ujedini i zbliži, kako naše najmlađe talente, tako i da ostavi dubok i upečatljiv trag kulturnim odnosima Crne Gore i Ruske Federacije. Baš zato, Cetinje je opet domaćin takvog susreta. Jer, kao grad koji je kulturna Prijestonica Crne Gore, Cetinje je snažno okrenuto afirmaciji kulturne saradnje, a posebno kada su u pitanju oni najmlađi, na kojima počiva budućnost - rekao je gradonačelnik Bogdanović.

U više tačaka na današnjem festivalu nastupilo je gotovo 100 mališana, kako iz Moskve i okoline, tako i sa Cetinja. Oni su sjajnim interpretacijama i veličanstvenim koreografijama, baš kako je to bilo i prošle godine, oduševili posjetioce i pokazali koliko impresivno može biti stvaralaštvo najmlađih.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018