Na Cetinju otvoreno 20. Prvenstvo Crne Gore za mlade u šahu
01.05.2014

Obraćajući se prisutnima, on je istakao kako Cetinje pripada uskom krugu gradova koji na šahovskoj mapi Crne Gore imaju poseban značaj.

- Ta konstatacija, prije svega, proizilazi iz tradicije koju šah ima u našoj Prijestonici, iz činjenice koliko je uspješnih šahista naš grad dao, ali i iz aktuelnih vremenskih okvira – kada je Cetinje domaćin brojnih turnira. Vjerujem da je izlišno podsjećati koliko je takmičenja naš grad ugostio u relativno kratkom razdoblju prethodnog vremena. Počev od Balkanskog šampionata, preko pojedinačnog Prvenstva Crne Gore, sve do različitih brzopoteznih i drugih turnira, Cetinje je uvijek dobar domaćin i grad u kojem šahu pripada posebno mjesto. Da je tako, uostalom, svjedoči i činjenica da je upravo Prijestonica Cetinje prošle godine podržala i začetak jedne lijepe tradicije, iza kojeg su stali članovi Šahovskog kluba „Cetinje“, a shodno kojoj će u kalendaru najznačajnijih manifestacija kojima obilježavamo Dan Prijestonice Cetinje biti i brzopotezni šahovski turnir - kazao je on.

Gradonačelnik Bogdanović napravio je i prvi potez na prvenstvu, čime je ono i zvanično počelo.

Takmičenje će biti održano u hotelu “Grand” i imaće devet kola, a pravo nastupa imaju šahisti od osam do 18 godina.

Tokom otvaranja današnjeg šampionata, revijalni meč odigrali su gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović i predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018