Prijestonica Cetinje dobitnik godišnje plakete Srednje likovne škole "Petar Lubarda"
30.04.2014

Nagradu namijenjenu Prijestonici Cetinje, u ime gradonačelnika, primila je zamjenica gradonačelnika Ana Nikolić tokom svečanog otvaranja petog izdanja tradicionalne manifestacije Mali likovni susreti. Njoj je priznanje uručila direktorica SLŠ „Petar Lubarda“ Gordana Tomašević.

- Drago nam je što je Prijestonica Cetinje prepoznata po svojoj podršci različitim kulturnim smotrama, a prevashodno onim koje su namijenjene mladima. Jer, podstaći stvaralaštvo mladih, jedan je od ključnih prioriteta u našim aktivnostima iz oblasti kulture.

No, ovom prilikom biću slobodna da ustvrdim kako veća satisfakcija od bilo kakvog formalnog priznanja, jesu upravo ovakvi događaji - na kojima možemo svjedočiti plodovima umjetničkog rada djece iz čitave Crne Gore. To je ujedno i motiv za sve nas da i u budućnosti nastavimo sa pružanjem intenzivne podrške ovakvim i sličnim događajima – rekla je Nikolić.

Ovogodišnje Male likovne susrete, u okviru kojih su predstavljena umjetnička djela učenika osnovnih škola iz čitave države, otvorila je istoričarka umjetnosti Ljiljana Zeković. Na konkurs za pomenutu manifestaciju pristiglo je ukupno 1.396 radova iz 45 škola, a žiri u sastavu Ljiljana Zeković, Gordana Tomašević, Ana Knežević i Marko Đurović, za izložbu su selektirali 407 radova i dodijelili 35 nagrada.

Tokom događaja, SLŠ „Petar Lubarda“ uručila je i zahvalnice institucijama i predstavnicima medijskih kuća koje su u minulom periodu afirmisale rad te obrazovne institucije.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018