Gradonačelnik Bogdanović primio u oproštajnu posjetu ambasadora NR Kine Ži Žaolina
29.04.2014

Tokom sastanka, gradonačelnik Bogdanović i ambasador Ži govorili su o saradnji iz prethodnih godina, pri čemu je obostrano konstatovano da je u tom periodu došlo do znatnog intenziviranja odnosa, kako na relaciji između Prijestonice Cetinje i Ambasade NR Kine, tako i različitih subjekata iz te države.

Gradonačelnik Bogdanović podsjetio je da su tokom diplomatske misije ambasadora Ži Žaolina, na Cetinju realizovani i prvi projekti u kojima su učestvovali i predstavnici javnog sektora NR Kine.

Ambasador Ži istakao je kako je zadovoljan dosadašnjim aktivnostima u oblasti saradnje dvije države, pri čemu je posebno akcentovao i doprinos lokalnih uprava tom procesu. On je naglasio kako je Prijestonica Cetinje do sada bila prepoznata kao grad koji je u izuzetnoj mjeri ostvario saradnju sa subjektima iz NR Kine, pri čemu je iskazao uvjerenje da će ti odnosi, uz realizaciju zajedničkih projekata biti nastavljeni i u budućnosti.

photo29041

Govoreći o odnosima dvije države, gradonačelnik Bogdanović istakao je da su oni vremenom sve sadržajniji, pri čemu je iskazao očekivanje da će taj trend biti nastavljen i budućnosti. On je podsjetio ambasadora Ži Žaolina da Prijestonica Cetinje već ima najave da bi kineski partneri i u budućnosti mogli aktivno učestvovati u realizaciji narednih projekata naše gradske uprave.

On je zahvalio ambasadoru NR Kine na konstruktivnoj saradnji i podršci ambiciji Prijestonice Cetinje da kroz saradnju sa subjektima iz te države realizuje infrastrukturne i druge projekte.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018