Kampanja "Budi odgovoran": Vrijedna donacija za Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Prijestonici Cetinje
22.04.2014

 

Naime, institucije koje su učestvovale u pomenutom programu, koji je obilježen kampanjom “Budi odgovoran”, podržale su projekat opremanja Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Prijestonici Cetinje, i to novčanim iznosom od 20.300,00 eura.

Tim povodom, danas je u Podgorici upriličena i konferencija za medije, na kojoj je naglašeno kako je tokom kampanje “Budi odgovoran”, koju su realizovali Vlada Crne Gore, Kancelarija UNDP u Crnoj Gori i Elektrotehnički fakultet iz Podgorice, zahvaljujući građanskom aktivizmu prikupljeno 150.000 eura.

Uz Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Prijestonici Cetinje, sredstva prikupljena tokom akcije suzbijanja sive ekonomije u našoj državi donirana su i Kliničkom centru Crne Gore, dnevnim centrima za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Plavu i Nikšiću, te Javnom preduzeću “Zelenilo” - Podgorica (projekat u saradnji sa NVO “Green Home” i “Ozon”).

Tokom današnje konferencije, potpisani su ugovori, a potom su i uručene donacije. Takođe, prisutnim predstavnicima medija obratili su se ministar finansija u Vladi Crne Gore dr Radoje Žugić, stalni koordinator Sistema UN u Crnoj Gori Rastislav Vrbenski i dekan Elektrotehničkog fakulteta prof. Zoran Veljović.

Ispred institucija i organizacija koje su dobile donacije, na konferenciji su govorili direktor Kliničkog centra Crne Gore dr Milan Mijović, predstavnica NVO “Green Home” Jelena Marojević i v.d. direktorice Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Prijestonici Cetinje Ana Kavaja.

- Prije svega, želim da zahvalim partnerima koji su realizovali kampanju i omogućili nam da učestvujemo u njoj, ali i građanima, koji su podržali čitavu akciju i pokazali visok stepen senzibilnosti prema osjetljivim kategorijama stanovništva. Sredstva koja smo danas dobili, predstavljaće izuzetan podstrek, kako za naš tako i za dnevne centre u Plavu i Nikšiću - kazala je ona.

Kavaja je dodala da će cetinjski Dnevni centar donaciju iskoristiti za opremanje senzorne sobe, ali i za nabavku preostalog mobilijara.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018